Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η πορεία - Οι 4.000 μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής πρωτοστάτησαν στο συλλαλητήριο

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η πορεία -  Οι 4.000 μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής πρωτοστάτησαν  στο συλλαλητήριο
Μπροστά στο Άγαλμα του Βενιζέλου η συγκέντρωση εργαζομένων
(upd)Ολοκληρώθηκε στη Λεωφόρο Στρατού, στο ύψος της ΕΤ- 3, η πορεία των συνδικάτων,  ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΕΚΘ - ΕΔΟΘ, η οποία ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου.
Μάλιστα, η πορεία , που έγινε στο πλαίσιο της 80ης ΔΕΘ, πέρασε μπροστά από το Λευκό Πύργο και το Δημαρχείο, για να ολοκληρωθεί μπροστά από τις εγκαταστάσεις της κρατικής τηλεόρασης.
Στην πορεία και οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία  της Χαλκιδικής, οι οποίοι έκαναν ολιγόλεπτη καθιστική διαμαρτυρία, μπροστά στο Λευκό Πύργο, φωνάζοντας συνθήματα.
Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Π. Τσαραμπουλίδης, καταφέρθηκε ενάντια στις πολιτικές που φέρνουν ύφεση και λιτότητα, αναφέρθηκε στα υψηλά ποσοστά ανεργίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ τάχθηκε κατά των ιδιωτικοποιήσεων κερδοφόρων ΔΕΚΟ, όπως ο ΟΛΘ και η ΕΥΑΘ.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο θέμα της διακοπής των έργων κατασκευής του μετρό, ενώ για τα μεταλλεία της Χαλκιδικής είπε χαρακτηριστικά «δεν θα σταματήσουμε τους αγώνες μας μέχρι να μπει ένα τέλος.
Ένα τέλος στις πλήρως λανθασμένες και επικίνδυνες πολιτικές που ασκούνται τα τελευταία 6 χρόνια».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα ολοκληρώθηκε και η πορεία του ΠΑΜΕ.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Μπροστά στο Άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποιείται η συγκέντρωση εργαζομένων που προγραμματίστηκε από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΘ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
Στο συλλαλητήριο πρωτοστατούν οι 4.000 μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής.
Στο μεταξύ, το ΠΑΜΕ έχει συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, στην οποία θα συμμετέχει επίσης το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Θεσσαλονίκης και η ΠΑΣΕΒΕ.
Παράλληλά, στη Λεωφόρο Στρατού δίνουν το δικό τους ραντεβού οι οπαδοί του Άρη.



Embedded image permalink

(Πρώτη ενημέρωση 19:02, Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης