Τελευταία Νέα
Διεθνή

Iglesias (Podemos): Η δουλοπρέπεια του Hollande στο Βερολίνο σχετικά με την Ελλάδα, ευνοεί την ακροδεξιά

Iglesias (Podemos): Η δουλοπρέπεια του Hollande στο Βερολίνο σχετικά με την Ελλάδα, ευνοεί την ακροδεξιά
O Τσίπρας ίσως να έχασε μια μάχη, όμως κέρδισε χρόνο προκειμένου να συνεχίσει να εργάζεται, ώστε να προσπαθήσει να δημιουργήσει μια Ευρώπη περισσότερο δημοκρατική, τόνισε ο επικεφαλής του Podemos
Για δουλοπρέπεια και έλλειψη θάρρους να αντιμετωπίσει τη γερμανική θέση στο θέμα της Ελλάδας, κατηγόρησε τον γάλλο πρόεδρο Francois Hollande ο επικεφαλής του ισπανικού κόμματος Podemos, Pablo Iglesias, κάτι που όπως ανέφερε «ευνοεί την άκρα δεξιά».
«Η δουλοπρέπεια στη γερμανική κυβέρνηση ευνοεί την άκρα δεξιά», τόνισε ο Iglesias σε συνέντευξή του στο δημόσιο ραδιόφωνο «France Inter».
Ερωτηθείς αν η στάση του γάλλου σοσιαλιστή προέδρου έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της δημοτικότητας του κόμματος Εθνικό Μέτωπο της Marine Le Pen, απάντησε «απολύτως» και τόνισε την «έλλειψη θάρρους του Hollande έναντι της Γερμανίας» σε μια διαπραγμάτευση όπου η ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα βρισκόταν σε αδύναμη θέση.
Πρόσθεσε δε, ότι ο γάλλος πρόεδρος «δεν φάνηκε πατριώτης, δεν νομίζω ότι ενήργησε σαν ένας καλός γάλλος».
Κατά την κρίση του «ο Hollande θα έπρεπε να επιδείξει περισσότερο θάρρος» και «να είχε στηρίξει με τρόπο πιο πραγματικό και συγκεκριμένο τρόπο τον Τσίπρα», ο οποίος από την πλευρά του «έκανε ότι έπρεπε να κάνει» με το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.
Ο έλληνας πρωθυπουργός, πρόσθεσε ο επικεφαλής του Podemos, «ίσως να έχασε μια μάχη, όμως κέρδισε χρόνο προκειμένου να συνεχίσει να εργάζεται», ώστε «να προσπαθήσει να δημιουργήσει μια Ευρώπη περισσότερο δημοκρατική».
Γι' αυτό τον λόγο, συμπλήρωσε, ο Τσίπρας «αξίζει την στήριξή μας» και δήλωσε πεπεισμένος ότι στις προσεχείς εκλογές στην Ελλάδα θα κερδίσει και πάλι τη λαϊκή στήριξη.
Όσον αφορά την Ισπανία, αρνήθηκε ότι οι πολιτικές λιτότητας πέτυχαν την ισχυρή ανάπτυξη της οικονομία της, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να διαφοροποιήσουμε την αύξηση του ΑΕΠ από τη βελτίωση στην πραγματική οικονομία», λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο της φτώχειας, το γεγονός ότι το ήμισυ των ανέργων δεν λαμβάνουν επίδομα και ότι η ανεργία των νέων ξεπερνά το 50%.
Τόνισε ακόμη την αύξηση των ανισοτήτων, το υψηλό ακόμη επίπεδο φορολογικής απάτης, για να συμπληρώσει ότι «οι συνθήκες έχουν βελτιωθεί για μια μειονότητα προνομιούχων, όμως η πλειονότητα των Ισπανών είναι χειρότερα».

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης