Τελευταία Νέα
Πολιτική

Iglesias, Gysi, Laurent και Keller στηρίζουν τον Αλ. Τσίπρα – Θα δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Iglesias, Gysi, Laurent και Keller στηρίζουν τον Αλ. Τσίπρα – Θα δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ
Θα απευθύνουν χαιρετισμό ο επικεφαλής των Podemos, o πρόεδρος της Κ.Ο. του γερμανικού Die Linke, ο γ.γ. του Κομουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας και η γερμανίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομάδας των Πρασίνων
(upd) Τη στήριξή του προς τον Αλέξη Τσίπρα θα δείξει εμπράκτως για μια ακόμη φορά ο επικεφαλής του ισπανικού κόμματος Podemos, Pablo Iglesias, ο οποίος θα έρθει στην Αθήνα και θα δώσει το «παρών» στην κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, Παρασκευή, στο Σύνταγμα.
Χαιρετισμό, όμως, θα απευθύνουν και άλλες προσωπικότητες του εξωτερικού, ήτοι ο Pierre Laurent, γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας, ο Gregor Gysi, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Die Linke, αλλά και η γερμανίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομάδας των Πρασίνων, Ska Keller.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου του Podemos, όπου επιβεβαίωσε την επίσκεψη Iglesias στην Αθήνα, η γραμματέας Πολιτικής και Κοινωνική Ανάλυσης του κόμματος, Carolina Bescansa, σημείωσε:
«Ελπίζουμε αυτό το παράδειγμα δημοκρατίας που ζούμε στην Ελλάδα να χρησιμεύσει ως σημείο αναφοράς ως προς το πώς μπορούν να λειτουργήσουν τα πράγματα στη δημοκρατία».
Η Bescansa, υπεραμυνόμενη της απόφασης του Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, σημείωσε ότι αντιπροσωπεύει τον τρόπο με τον οποίο οι υπεύθυνες κυβερνήσεις προκηρύσσουν εκλογές όταν βρίσκονται σε μια κατάσταση που δεν ξέρουν πώς να μείνουν.
«Το να συμβουλεύεσαι τον κόσμο είναι μια δημοκρατική υποχρέωση», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα», ο Τσίπρας δίνει «ένα παράδειγμα σε όλες τις κυβερνήσεις της Ευρώπης» σχετικά με το «πώς επιλύεται μια κρίση».
Όσον αφορά την επίσημη θέση του Podemos, σημείωσε ότι είναι η στήριξη της υποψηφιότητας Τσίπρα, «κάτι που δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μέσα στο κόμμα άτομα που στηρίζουν άλλες προτάσεις», όπως των Αντικαπιταλιστών του Podemos, που έχουν δείξει δημοσίως τη στήριξή τους στη Λαϊκή Ενότητα.
«Είναι μια έκφραση δημοκρατικής υγείας του κόμματός μας και της ικανότητάς του να παρουσιάζει στο εσωτερικό του Podemos αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία», επισήμανε, ερωτηθείσα σχετικά με την συμμετοχή στελεχών του Podemos από την Ανδαλουσία στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στην Αθήνα.

www.bankingnews.gr

(Πρώτη ενημέρωση: 14:42, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης