Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Oxford Economics: Γιατί οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου είναι ουδέτερες για τις αγορές

Oxford Economics: Γιατί οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου είναι ουδέτερες για τις αγορές
Tο αποτέλεσμα της κάλπης δεν έχει μεγάλη σημασία
Οι εκλογές της Κυριακής έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις στην Ελλάδα, καθώς αυτή την φορά, το αποτέλεσμά τους δεν αναμένεται να έχει αντίκτυπο στις αγορές.
Τα άνωθεν υπερθεματίζει η Oxford Economics, σε σύντομο σημείωμά της, εν όψει της 20ης Σεπτεμβρίου.
Τα ελληνικά ομόλογα αυτή τη στιγμή, βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό σημείο, δεδομένων και των προηγούμενων μηνών.
Το επιτόκιο για παράδειγμα, του 10ετούς ομολόγου διαπραγματεύεται στο 8% - επίπεδο σαφώς χαμηλότερο από το 12% εν μέσω της κορύφωσης του ελληνικού δράματος τον Ιούνιο.
Πώς εξηγείται όμως, αυτός ο καθησυχασμός;
Σε αντίθεση με τις προηγούμενες τρεις εκλογικές αναμετρήσεις – Μαΐου 2012, Ιουνίου 2012 και Ιανουαρίου 2015 – όπου καταγράφηκαν μεγάλες χρηματοπιστωτικές αντιδράσεις διεθνώς, και ιδίως στην Ευρώπη, ο αντίκτυπος των επερχόμενων εκλογών προμηνύεται εξαιρετικά περιορισμένος – ή και μηδενικός.
Σύμφωνα παράλληλα, με την Oxford Economics, το αποτέλεσμα της κάλπης δεν έχει μεγάλη σημασία, αφενός λόγω της ισχυροποίησης της ΝΔ και του διαφαινόμενου ντέρμπι με τον ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου, επειδή η Ευρώπη αυτή τη στιγμή, έχει μεγαλύτερα προβλήματα, όπως αυτό της μετανάστευσης.
Καταλήγοντας, πάντως, η Oxford Economics σημειώνει με νόημα, ότι όσο αποδυναμώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο μεγαλύτερη βελτίωση εμφανίζουν τα ελληνικά ομόλογα.




(Πρώτη Ενημέρωση: 07:05, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης