Τελευταία Νέα
Διεθνή

Humanite: Μία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αντίκτυπο σε όλη την Ευρώπη

Humanite: Μία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αντίκτυπο σε όλη την Ευρώπη
Όχι μόνο πολιτικά και οικονομικά, αλλά και σε επίπεδο αξιών και αρχών

Χρησιμοποιώντας μεγάλα αποσπάσματα από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Σύνταγμα, η Humanite επιχειρηματολογεί υπέρ μίας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας ότι μόνο αυτή μπορεί να επηρεάσει θετικά την Ευρώπη.
Η γαλλική εφημερίδα γράφει για την απήχηση που έχει ο Τσίπρας, όπως φαίνεται και από τη στήριξη που απολαμβάνει από τον αρχηγό των Podemos Pablo Iglesias και τον κομμουνιστή Pierre Laurent, τη στιγμή που παλεύει σώμα με σώμα, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις με τον Μεϊμαράκη της ΝΔ.
Σύμφωνα με την Humanite το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών έχει ιστορική αξία και είναι πιο σημαντικό απ’ ό,τι φαίνεται με μία πρώτη ματιά για το μέλλον της Ελλάδας κυρίως, αλλά και της Ευρώπης.
Την Παρασκευή το απόγευμα οι αριστεροί Ευρωπαίοι σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν να ακουστεί αυτή η πραγματικότητα πιο έντονα από ποτέ από τη μέρα που η μεταναστευτική κρίση εγκλώβισε τη γηραιά ήπειρο.
«Η ψήφος θα ακουστεί από άλλες 27 χώρες που για τους λαούς τους μία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι σύμβολο ελπίδας και μάχης» είπε ο Pierre Laurent πρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
«Εκλέξτε ξανά τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα συνεχίσουν να μάχονται κόντρα στο παλιό σύστημα» συμπλήρωσε, για να προσθέσει από την πλευρά του ο Pablo Iglesias.
«Πρέπει να ξέρετε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πάλεψε σαν λιοντάρι για εφτά μήνες, ποτέ η χώρα σας δεν είχε κυβέρνηση που να υπερασπίστηκε τόσο πολύ τον λαό της, η φιλία φαίνεται στα δύσκολα και οι Podemos θα στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ».
Ο Τσίπρας είπε από την πλευρά του ότι «χάσαμε μία μάχη, αλλά θα πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι, έχουμε περιθώρια ελιγμών παρά το μνημόνιο και θέλουμε μία κυβέρνηση σταθερή για τα επόμενα τρία χρόνια».
Στη συνέχεια ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε και το δίλημμα αυτών των εκλογών. «Θέλουμε να γυρίσουμε πίσω ή, να πάμε μπροστά»;
Κατηγόρησε τον Μεϊμαράκη και τη ΝΔ και είπε ότι για οκτώ μήνες πάλεψε σε συνθήκες πολέμου και ασφυξίας.
Θύμισε όσα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανθρωπιστική κρίση, ότι άνοιξε την ΕΡΤ, ότι επαναπροσέλαβε 5.000 υπαλλήλους, τη διασφάλιση των συντάξεων, την πάταξη της φοροδιαφυγής, ενώ επέμεινε για τη διεθνή διάσταση που έχουν αυτές οι εκλογές.
«Η νίκη μας θα είναι ένα αποφασιστικό αποτέλεσμα για την Ευρώπη, ένα μήνυμα προς τους λαούς που υποφέρουν από πολιτικές λιτότητας και το μήνυμα θα σταλεί και στον Pablo στην Ισπανία και στον Gerry Adams στην Ιρλανδία και στον προοδευτικό πρωθυπουργό της Πορτογαλίας.
Μία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αποφασιστική επιρροή στην Ευρώπη, όχι μόνο για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους, αλλά και για την ίδια την ταυτότητά της.
Και η μεταναστευτική κρίση βάζει έναν προβληματισμό για την Ευρώπη του αύριο. Ο Αλέξης Τσίπρας το έδειξε θυμίζοντας μία απλή εικόνα.
«Θέλετε μία Ευρώπη που θα μοιάζει με τον φούρνο στην Κω, ο οποίος μοίραζε ψωμί στους μετανάστες ή, προτιμάτε εκείνη προέδρου της Ουγγαρίας, του κύριου Orban; Πρέπει να παλέψουμε για να αλλάξουμε την Ευρώπη και να της δώσουμε νέες αξίες, αλλά και για να μην περάσουν φασιστικές ιδέες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης