Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Η απειλή του εμφύλιου πλανάται πάνω από τη Μπουρκίνα Φάσο

BBC: Η απειλή του εμφύλιου πλανάται πάνω από τη Μπουρκίνα Φάσο
Αρνείται να παραδοθεί ο επικεφαλής του πραξικοπήματος
Στα πρόθυρα της εμφύλιας σύρραξης βρίσκεται η Μπουρκίνα Φάσο, καθώς όπως γράφει το BBC ο επικεφαλής της στρατιωτικής φρουράς που έκανε προ ημερών το πραξικόπημα αρνείται να παραδοθεί.
Συγκεκριμένα, αν και δόθηκε τελεσίγραφο στον Gen Gilbert Diendere για να παραδώσει η ομάδα του τα όπλα, αλλιώς θα δεχτεί επίθεση, εκείνος απάντησε ότι σε αυτή την περίπτωση θα απαντήσει ανάλογα.
Ο στρατός διέταξε τους διαδηλωτές κατά του πραξικοπήματος στην πρωτεύουσα Ουαγκαντούγκου να γυρίσουν σπίτια τους, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι θα ξεσπάσει σύγκρουση.
Ο Gen Diendere πήρε την εξουσία την περασμένη εβδομάδα με τη στήριξη της προεδρικής φρουράς, αλλά ο στρατός παραμένει πιστός στην κυβέρνηση.
Οι δυνάμεις του στρατού μπήκαν στην πρωτεύουσα αποφασισμένοι να την ανακαταλάβουν.
Την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την προεδρική φρουρά να παραδώσει αμέσως τα όπλα έτσι ώστε να αποφευχθεί η αιματοχυσία.
Ο Gen Diendere υποστηρίζει ότι δεν θέλει να χυθεί αίμα, αλλά θα αμυνθεί αν του επιτεθούν.
Νωρίτερα, ένας αξιωματικός του στρατού είπε ότι οι συζητήσεις με τον Gen Diendere δεν έφεραν αποτέλεσμα και τον κατηγόρησε ότι επιδιώκει τη σύγκρουση.
Ο Gen Diendere είπε ότι θα κάνει πίσω μόνο αν υπάρξει ένα ειρηνευτικό πλάνο και δοθεί αμνηστία σε όσους έκαναν το πραξικόπημα.
Απελευθέρωσε ήδη τον μεταβατικό πρόεδρο και τον πρωθυπουργό και βρίσκεται στριμωγμένος στη γωνία υπό εθνική και διεθνή πίεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης