Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ε.Ε.: Υπέγραψε συμφωνία με την Κίνα για την τεχνολογία 5G

Ε.Ε.: Υπέγραψε συμφωνία με την Κίνα για την τεχνολογία 5G
Ραχοκοκαλιά των ψηφιακών οικονομιών χαρακτήρισε σε δηλώσεις του τη γενιά 5G ο επίτροπος ψηφιακής οικονομίας, Günther Oettinger
Συμφωνία για την από κοινού έρευνα για την ανάπτυξη δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5G, τα οποία αναμένεται να είναι διαθέσιμα για χρήση στην Ευρώπη μέχρι το 2020, υπεγράφη σήμερα, Δευτέρα, μεταξύ της Ε.Ε. και της Κίνας.
Η συμφωνία, την οποία υπέγραψαν ο επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Günther Oettinger και ο κινέζος υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών, Miao Wei, καθορίζει στόχους για πρότυπα 5G, έρευνα και χρονοδιαγράμματα για την εισαγωγή της νέας τεχνολογίας.
Όπως ανέφερε ο κ. Oettinger, «η γενιά 5G θα είναι η ραχοκοκαλιά των ψηφιακών οικονομιών και των κοινωνιών μας σε όλο τον κόσμο.
Αυτός είναι ο λόγος που υποστηρίζουμε σθεναρά και αναζητούμε μια παγκόσμια συναίνεση και συνεργασία για το 5G.
Με τη σημερινή υπογραφή με την Κίνα, η Ε.Ε. έχει πλέον συνεργασία με τους σημαντικότερους εταίρους της Ασίας σε έναν παγκόσμιο αγώνα δρόμου για να κάνει το 5G πραγματικότητα από το 2020».
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, η Ε.Ε. έχει υπογράψει παρόμοιες συμφωνίες με τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.
Τα ασύρματα δίκτυα 5G θα επιταχύνουν σημαντικά τη σύνδεση στο διαδίκτυο.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει χαρακτηρίσει το 5G «επίκεντρο» στις νέες τεχνολογίες, αυξάνοντας τον αριθμό των συσκευών που συνδέονται στο διαδίκτυο.
Η Κίνα και η Ε.Ε. συμφώνησαν επίσης να διαβουλεύονται μεταξύ τους στις νέες ανάγκες ραδιοφάσματος που θα προκύψουν με την ανάπτυξη του 5G.
Η Επιτροπή θεωρεί τη συμφωνία ώθηση για τις ευρωπαϊκές εταιρείες που επιθυμούν να εισέλθουν στην κινεζική αγορά.
Οι επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Ευρώπη θα αποκτήσουν πρόσβαση σε προγράμματα Έρευνας και Ανάπτυξης της Κίνας για το 5G.
Ο πρεσβευτής της Κίνας στην Ε.Ε., Yang Yanyi, ζήτησε την εν λόγω συνεργασία τον Ιούνιο, όταν οι κινεζικές τράπεζες επισκέφθηκαν τις Βρυξέλλες για να συζητήσουν επενδύσεις στον τομέα της τεχνολογίας της Ε.Ε.
Μέχρι στιγμής η Επιτροπή έχει δεσμεύσει 700 εκατομμύρια ευρώ σε επενδυτικά κεφάλαια για την έρευνα 5G στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης