Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βολές Iglesias (Podemos) εναντίον Merkel: Ο απολυταρχισμός της προκαλεί αστάθεια

Βολές Iglesias (Podemos) εναντίον Merkel: Ο απολυταρχισμός της προκαλεί αστάθεια
Ζητά από τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας μέτρα λιτότητας, που δεν επέβαλε ποτέ στους πολίτες της, τονίζει ο επικεφαλής του ισπανικού κόμματος Podemos
Πυρά εναντίον της γερμανίδας καγκελάριου, Angela Merkel, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ισπανικού, αριστερού κόμματος Podemos, Pablo Iglesias, επικρίνοντας την οικονομική πολιτική που επιβάλλει στις ευρωπαϊκές χώρες και κατηγορώντας την ότι προκαλεί αστάθεια.
Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», ο Iglesias σημειώνει ότι «η Angela Merkel ζητεί από τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας μέτρα λιτότητας τα οποία δεν θα επέβαλε ποτέ στους πολίτες της», προσθέτοντας ότι «με αυτόν τον απολυταρχισμό προκαλεί μια αστάθεια που είναι πολύ επικίνδυνη».
Η Γερμανία είναι η πιο σημαντική χώρα για το σοσιαλδημοκρατικό κίνημα στην Ευρώπη, επεσήμανε ο Iglesias, εξηγώντας ότι πρόκειται για μια χώρα «με βαθιά ριζωμένη αντιφασιστική και μεγάλη οικολογική συνείδηση.
Ωστόσο, η ανευθυνότητα της Merkel είναι η αιτία που η προσέγγιση της Γερμανίας εκλαμβάνεται ως απειλή από την υπόλοιπη Ευρώπη».
Παρ' όλα αυτά, ο πρόεδρος του Podemos δήλωσε ότι υποστηρίζει την πολιτική της γερμανίδας καγκελαρίου στο μεταναστευτικό ζήτημα, σημειώνοντας όμως ότι η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει «να ανακαλέσει πιο έντονα στην τάξη τις ευρωπαϊκές χώρες που κακομεταχειρίζονται τους πρόσφυγες».
«Η πυγμή την οποία επέδειξε η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα δεν είναι η ίδια με αυτή που δείχνει όταν πρόκειται για τους πρόσφυγες και τα ανθρώπινα δικαιώματα», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Podemos.
Οι χώρες «που αντιμετωπίζουν άσχημα τους πρόσφυγες» θα πρέπει «να αντιμετωπίζονται εξίσου σκληρά όπως η Ελλάδα στην κρίση του ευρώ», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης