Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοντονής: Το ενδιαφέρον του Βενιζέλου είναι για τα παλιά τζάκια των ΜΜΕ – Αντιδράσεις από Βούλτεψη και Λοβέρδο

Κοντονής: Το ενδιαφέρον του Βενιζέλου  είναι για τα παλιά τζάκια των ΜΜΕ – Αντιδράσεις από Βούλτεψη και Λοβέρδο
Άμεσες οι αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
Το ενδιαφέρον του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν είναι για τα νέα, αλλά για τα παλιά «τζάκια» που λειτουργούσαν «υπό το καθεστώς που όλοι γνωρίζουμε», ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού,  Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες.
Ο ίδιος χαρακτήρισε «τερατολογίες» τα όσα είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προσθέτοντας πως «με το νομοσχέδιο αυτό επανέρχεται η κανονικότητα, να καταργηθεί ένα καθεστώς 25 χρόνων προσωρινότητας», με τις προσωρινές άδειες λειτουργίας.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Κοντονής τόνισε πως «αυτή η κυβέρνηση επιτελεί κοινωνικό έργο με το να φροντίζει το δημόσιο να μην πηγαίνει στους τέσσερεις ανέμους και να πληρώσουν όσα τους αναλογούν», καθώς και ότι «το νομοσχέδιο ήταν προεκλογική δέσμευση της Αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Πρώτη φορά Αριστερά, κάνουμε πράξη αυτά που πρέπει να γίνουν, αυτά που έπρεπε να γίνουν εδώ και 25 χρόνια».
Οι αντιδράσεις στα όσα είπε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Στ. Κοντονής, ήταν άμεσες, αρχικά από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο και κατόπιν από την κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη.
Ο κ. Λοβέρδος ότι «από την Αριστερά κράτησαν μόνο τον σταλινισμό», προσθέτοντας «κάνατε καριέρα σε αυτά τα ΜΜΕ που πολεμάτε, σημειώνοντας μάλιστα ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προβάλλονταν καθημερινά από τα κανάλια.
Από την πλευρά της, η κ. Βούλτεψη, ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επιβάλλει έλεγχο των ΜΜΕ, αλλά και πως  η κυβέρνηση δεν ενοχλείται που δημιουργεί κέντρο προπαγάνδας και θα πρέπει να παίρνουν άδεια από το δημόσιο μέσο που εργάζονται για να έχουν κι άλλη απασχόληση οι δημοσιογράφοι.
"Φέρτε και τον Γεωργαλά που έφτιαξε υπηρεσία εποπτείας Τύπου", είπε χαρακτηριστικά η κ. Βούλτεψη.
Ο κ. Κοντονής, απαντώντας, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δέχεται και την κριτική και τον διάλογο, καθώς και ότι ενώ δεν έχει απαγορεύσει σε κανέναν να εκφράζεται όπως θέλει.
Και κατέληξε λέγοντας ότι «όλοι θα ελέγχονται στον χώρο».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης