Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Συνεχίζεται η πτώση του Podemos στις δημοσκοπήσεις – Πρώτο το Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Rajoy

Ισπανία: Συνεχίζεται η πτώση του Podemos στις δημοσκοπήσεις – Πρώτο το Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Rajoy
Δεύτερη δύναμη αναδεικνύεται το σοσιαλιστικό κόμμα, PSOE
Μόλις 45 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των γενικών εκλογών στην Ισπανία, στις 20 Δεκεμβρίου, το Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) του πρωθυπουργού Mariano Rajoy έρχεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις, λαμβάνοντας το 29,1%, ακολουθούμενο από το σοσιαλιστικό κόμμα PSOE, με 25,3%.
Σύμφωνα με το βαρόμετρο Οκτωβρίου του Κέντρου Κοινωνιολογικών Ερευνών, CIS, που δημοσιεύθηκε σήμερα, Πέμπτη, το κόμμα Ciudadanos (Πολίτες) καταλαμβάνει για πρώτη φορά την τρίτη θέση με 14,7%, ενώ το Podemos υποχωρεί στην τέταρτη θέση, με 10,8% των ψήφων.
Σύμφωνα με το CIS, το Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) θα κέρδιζε τις εκλογές, ωστόσο θα έμενε μακριά από την απόλυτη πλειοψηφία, με το PSOE να κερδίζει τη δεύτερη θέση.
Στο βαρόμετρο του Οκτωβρίου, το οποίο διενεργήθηκε τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, αντικατοπτρίζεται μια βελτίωση των αποτελεσμάτων για τα κόμματα PP, PSOE και Ciudadanos, με το Podemos να είναι το μόνο κόμμα που καταγράφει μείωση του ποσοστού του και υποχώρησή του στην τέταρτη θέση.
Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, το Podemos καταγράφει το χαμηλότερο ποσοστό στην ιστορία του, μόλις στο 8,8%.
Πτώση, όμως, σημειώνουν και τα ποσοστά των ΡΡ (15%) και PSOE (16,6%) έναντι του βαρομέτρου τον περασμένο Ιούλιο.
Μόνον το κόμμα Ciudadanos (11%) παρουσιάζει αύξηση του ποσοστού του στην πρόθεση ψήφου, καθιστάμενο σε τρίτη πολιτική δύναμη στην Ισπανία.

barometro.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης