Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weber (UBS): Το Brexit δεν θα είναι καταστροφή - Πρόκληση για τον χρηματοπιστωτικό τομέα του Λονδίνου

tags :
Weber (UBS): Το Brexit δεν θα είναι καταστροφή - Πρόκληση για τον χρηματοπιστωτικό τομέα του Λονδίνου
Ο πρόεδρος της ελβετικής τράπεζας υποστηρίζει ότι η Βρετανία ενδεχομένως να πετύχει μια καλύτερη συμφωνία για πρόσβαση στην ενιαία αγορά της Ε.Ε., αν επιλέξει να αποχωρήσει από την Ένωση
Ενδεχόμενη έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα είναι καταστροφική, εκτιμά ο πρόεδρος της UBS, Αxel Weber.
Ο πρόεδρος της ελβετικής τράπεζας υποστηρίζει ότι η Βρετανία ενδεχομένως να πετύχει μια καλύτερη συμφωνία για πρόσβαση στην ενιαία αγορά της Ε.Ε., αν επιλέξει να αποχωρήσει από την Ένωση.
Όσον αφορά τις δραστηριότητες της UBS στο Λονδίνο, ο Weber τόνισε ότι η τράπεζα δεν θα βιαστεί να πάρει αποφάσεις και θα περιμένει να «κάτσει η σκόνη» από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Όπως ανέφερε, η UBS δεν πρόκειται να αποφασίσει άμεσα την αποχώρησή της από το Λονδίνο, αν οι Βρετανοί επιλέξουν έξοδο από την Ε.Ε.
«Δεν νομίζω ότι το Brexit θα υπονομεύσει τον χρηματοπιστωτικό τομέα του Λονδίνου», δήλωσε μιλώντας σε τραπεζική εκδήλωση της WSJ στο Λονδίνο, αν και αναγνώρισε ότι θα αποτελέσει μεγάλη πρόσκληση για τον κλάδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης