Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weber (UBS): Η περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση δεν θα λύσει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης

Weber (UBS): Η περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση δεν θα λύσει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης
Δύσκολο να επανέλθει στον στόχο του 2% ο πληθωρισμός τα επόμενα δυο-τρία χρόνια, σημείωσε ο πρόεδρος της UBS
Περαιτέρω μείωση των επιτοκίων, αλλά και ποσοτική χαλάρωση δεν θα λύσουν τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης και της Ιαπωνίας, ανέφερε ο πρόεδρος της UBS, Axel Weber, σε δηλώσεις του στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC.
Μάλιστα, σημείωσε ότι είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι στα επόμενα δύο με τρία χρόνια οι κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης ή της Ιαπωνίας θα καταφέρουν να επαναφέρουν στο 2% τον πληθωρισμό, προσθέτοντας ότι για να γίνει αυτό, θα απαιτηθεί περισσότερη χαλάρωση και αυτή η επιπλέον χαλάρωση δεν θα βοηθήσει στην πραγματικότητα τις οικονομίες αυτές να αναπτυχθούν ταχύτερα.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων από την FED, επισήμανε ότι «η μεγαλύτερη εικόνα που αναδύεται είναι αυτή μιας ανθεκτικής αμερικανικής οικονομίας, με ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης των θέσεων απασχόλησης και με επίπεδο ανεργίας κοντά σε αυτό του επιπέδου της πλήρους απασχόλησης και νομίζω πως τα έκτακτα επίπεδα επιτοκίων δεν δικαιολογούνται πλέον».
Ο Axel Weber αναφέρθηκε και στην προοπτική εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε., μετά τη διενέργεια του δημοψηφίσματος που θα γίνει μέχρι το τέλος του 2017, σημειώνοντας ότι το ενδεχόμενο αυτό είναι ένας παράγοντας που μπορεί να αποσταθεροποιήσει τις αγορές μεσοπρόθεσμα.
«Περιμένουμε τελικά ότι θα επικρατήσει η λογική και το Λονδίνο θα συνεχίσει να αποτελεί μια μεγάλη και σημαντική τοποθεσία. Ακόμη και αν υπάρξει η απίθανη απόφαση να φύγει το Λονδίνο από την Ε.Ε., αυτές οι συνθήκες θα παραμείνουν για σχετικά αρκετό καιρό και θα μετριάσουν την όποια επίπτωση μιας τέτοιας απόφασης», επισήμανε ο πρόεδρος της UBS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης