Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας (ΝΔ): Το 2016 θα είναι χειρότερο έτος από το 2015 – Τι είπε για τον προϋπολογισμό

Σταϊκούρας (ΝΔ): Το 2016 θα είναι χειρότερο έτος από το 2015 – Τι είπε για τον προϋπολογισμό
Τι ανέφερε ο εισηγητής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας
Ο προϋπολογισμός αποκαλύπτει ότι το 2016 θα είναι χειρότερο έτος από το 2015, το οποίο, με τη σειρά του, είναι πολύ χειρότερο από το 2014, ανέφερε ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας στη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2016.
Όπως είπε, αποκαλύπτει την κυβέρνηση της αυτοαποκαλούμενης "ριζοσπαστικής Αριστεράς" και την κατάρρευση των ψευδαισθήσεων, που, επί χρόνια, καλλιεργούσε, αλλά και την επιστροφή της χώρας στην ύφεση, στα πρωτογενή δημοσιονομικά ελλείμματα και στην αύξηση του δημοσίου χρέους, αποκαλύπτει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα (με την επιβολή νέων φόρων και με περικοπές στις συντάξεις και στα κοινωνικά επιδόματα), τις πομφόλυγες για "παράλληλο πρόγραμμα" και για δήθεν "αριστερά πρόσημα".
Ο ίδιος επικαλέστηκε τη σελίδα 123 του προϋπολογισμού για το 2016 σημειώνοντας πως έχουν ήδη υλοποιηθεί και προβλέπονται περικοπές συντάξεων, παροχών κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικών επιδομάτων, ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ.
Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψεύδεται όταν λέει ότι "δεν έχει περικόψει και δεν θα περικόψει συντάξεις".
 Κατά τον ίδιο, "περικοπές, όπως είναι η μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, η μείωση των εφάπαξ, η αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ, η μείωση του ΕΚΑΣ, η μείωση του επιδόματος θέρμανσης, είναι πολιτικές που πλήττουν άμεσα και ευθέως τα εισοδήματα των πολιτών".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης