Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nέα δημοσκόπηση για τις εκλογές στην Ισπανία: Πρώτο το Λαϊκό Κόμμα με 28,3%, δεύτεροι οι Σοσιαλιστές – Τέταρτο το Podemos

Nέα δημοσκόπηση για τις εκλογές στην Ισπανία: Πρώτο το Λαϊκό Κόμμα με 28,3%, δεύτεροι οι Σοσιαλιστές – Τέταρτο το Podemos
Στην τρίτη θέση το κόμμα Ciudadanos, τέταρτη δύναμη το Podemos, αν και αυξάνει τη δύναμή του
Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται το Λαϊκό Κόμμα (Partido Popular) στην Ισπανία σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Redondo & Asociados Public Affairs, λίγες μόνον ημέρες πριν από τις γενικές εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το Λαϊκό Κόμμα λαμβάνει το 28,3% στην πρόθεση ψήφου και 120 έδρες, αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά του έναντι των Σοσιαλιστών κατά 40 έδρες.
Αν και το Λαϊκό Κόμμα εμφανίζεται να διευρύνει το πλεονέκτημά του έναντι των αντιπάλων του, παραμένει ακόμη μακριά από την απόλυτη πλειοψηφία, για την οποία απαιτούνται 176 έδρες.
Στη δεύτερη θέση έρχονται οι Σοσιαλιστές (PSOE), οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν χάσει μία μονάδα σε σχέση με δέκα ημέρες πριν, λαμβάνοντας το 20,8% και 80 έδρες.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται το κόμμα Ciudadanos (Πολίτες), σταθερό πέριξ του 20%, στο 19,8% και με 73 έδρες, αν και η πτώση των Σοσιαλιστών στενεύει τη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων.
Από την άλλη πλευρά, το Podemos παρουσιάζει τη μεγαλύτερη άνοδο από τη στιγμή που ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία και πλέον εμφανίζεται να λαμβάνει το 16,6% και 50 βουλευτές, όταν στα τέλη του Νοεμβρίου λάμβανε το 15,3% στην πρόθεση ψήφου (48 βουλευτές).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης