Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καθιερώνεται μηχανισμός αυτόματης επιστροφής για τη νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη

Καθιερώνεται μηχανισμός αυτόματης επιστροφής  για τη νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη
Τι αναφέρει η σχετική διάταξη του νομοσχεδίου που κατατέθηκε
Μηχανισμός αυτόματης επιστροφής (claw back) για τη νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη, καθιερώνεται με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή και πρόκειται να ψηφιστεί την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου.
Συγκεκριμένα, με το σχέδιο νόμου με τίτλο "Διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, Μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις εφαρμογής της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων", το όριο των δαπανών των δημόσιων νοσοκομείων και των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ για τη νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη, πέραν του οποίου εφαρμόζεται ο μηχανισμός αυτόματης επιστροφής (claw back) για το 2016 ορίζεται 570 εκατ. ευρώ , 550 εκατ. ευρώ για το έτος 2017 και 530 εκατ. ευρώ για το έτος 2018, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Οποιαδήποτε φαρμακευτική δαπάνη υπερβαίνει τα παραπάνω όρια, τότε επιστρέφεται από  τις φαρμακευτικές εταιρείες ή τους κατόχους άδειας αγοράς και καταβάλλεται σε ειδικό λογαριασμό που ορίζεται από τον υπουργό Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ ή συμψηφίζετε με ισόποσες οφειλές για την προμήθεια φαρμακευτικών προϊόντων.
Η παρούσα τροποποίηση, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, κρίνεται  αναγκαία για να επιτευχθεί   ενιαία αντιμετώπιση της παροχής φαρμάκων νοσοκομειακής χρήσης από δημόσιες φαρμακευτικές δομές και γενική ομοιόμορφη αντιμετώπιση του μηχανισμού αυτόματης επιστροφής (claw back) το χώρο του φαρμάκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης