Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος (ΣΥΡΙΖΑ): Θα συνεχίσουμε την αδιαπραγμάτευτη πορεία επιστροφής της χώρας σε ένα κράτος δικαίου

Φάμελλος (ΣΥΡΙΖΑ): Θα συνεχίσουμε την αδιαπραγμάτευτη πορεία επιστροφής της χώρας σε ένα κράτος δικαίου
Τι ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος
Ως ανακριβή και γεμάτη ψεύδη χαρακτήρισε νωρίτερα από το Βήμα της Βουλής την Επίκαιρη Επερώτηση των Βουλευτών της ΝΔ "για τη "διαφθορά" στους κόλπους της κυβέρνησης", ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, "η Αξιωματική Αντιπολίτευση φέρνει στο Κοινοβούλιο ιστορίες με δράκους, προκειμένου να καλύψει ψεύδη και ανεπάρκειες χρόνων".
Ο κ. Φάμελλος αποδόμησε σημείο προς σημείο την Επίκαιρη Επερώτηση της ΝΔ και επεσήμανε την "βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης να καθαρίσει το σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς".
Μεταξύ άλλων, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε τα έως σήμερα πεπραγμένα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς, όπως είναι η ίδρυση του Υπουργικού Χαρτοφυλακίου και της Γενικής Γραμματείας για αυτό τον σκοπό, η ολοκλήρωση των ελέγχων σε όλα τα μη δηλωθέντα ποσά σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο έλεγχος των ακινήτων και των μετοχών των off-shore εταιρειών, η αλλαγή στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων, η πλήρης αναμόρφωση των δημόσιων συμβάσεων, η διαφάνεια των συμβάσεων και των δανείων των τραπεζών, κ.α.
Επιπλέον, ο έκανε αναφορά στον προγραμματισμό για την θέσπιση Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου για το "πόθεν έσχες", στην καθιέρωση του Περιουσιολογίου, στην αλλαγή του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, αλλά και στην αποκομματικοποίηση του Δημοσίου και την αξιολόγηση των δομών και των στελεχών του Δημοσίου.
"Έχετε χάσει την αξιοπιστία σας απέναντι στην κοινωνία, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις υποθέσεις που φτάνουν στον Εισαγγελέα αλλά και από τις πρόσφατες εκλογές", είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στα σκάνδαλα του τελευταίου οκταμήνου που έχουν αναδειχθεί στη χώρα μας, όπως αυτά της Αγροτικής Τράπεζας, της λίστας Λαγκάρντ, της λίστας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, των εξοπλιστικών προγραμμάτων, της υπόθεσης "Ελληνικός Χρυσός", αλλά και των ΣΔΙΤ των οδικών αξόνων, του σκανδάλου Χατζηγάκη για τις αγροτικές επιδοτήσεις, του σκανδάλου Siemens, των δανείων των καναλαρχών και των αναθέσεων των διαφημίσεων του ΚΕΛΠΝΟ.
Απευθυνόμενος δε στους Βουλευτές της ΝΔ, ο κ. Φάμελλος αναρωτήθηκε "μήπως η λυσσαλέα αντίδρασή σας απέναντι στο νομοσχέδιο για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου οφείλεται στο ότι θα επανεξετάσουμε τα συμβόλαια για τα απορρίμματα;
Μήπως ανησυχείτε για το ενδεχόμενο αμφισβήτησης όλων των παλιών κυκλωμάτων";
Και ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι "η κυβέρνηση θα συνεχίσει την αδιαπραγμάτευτη πορεία της προκειμένου να επιστρέψει η χώρα σε ένα κράτος δικαίου".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης