Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Ο Rajoy ζητά κυβέρνηση ευρείας κοινοβουλευτικής στήριξης, που θα δημιουργεί εμπιστοσύνη και σταθερότητα

Ισπανία: Ο Rajoy ζητά κυβέρνηση ευρείας κοινοβουλευτικής στήριξης, που θα δημιουργεί εμπιστοσύνη και σταθερότητα
Ο ισπανός πρωθυπουργός επέμεινε ότι νικητής των εκλογών της 20ής Δεκεμβρίου είναι το Λαϊκό Κόμμα, το οποίο πρέπει να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση
Τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρείας κοινοβουλευτικής στήριξης, που θα δημιουργεί εμπιστοσύνη και σταθερότητα, ζήτησε ο ισπανός πρωθυπουργός Mariano Rajoy κατά την τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για το 2015.
Ελλείψει επαρκούς πλειοψηφίας ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση, ο Mariano Rajoy τόνισε ότι υπάρχουν «πολλά θέματα που ενώνουν τη μεγάλη πλειοψηφία των Ισπανών», όπως η εθνική κυριαρχία, η θέση στην Ε.Ε. ή ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία.
Έτσι, ο ισπανός πρωθυπουργός κάλεσε για μια συμφωνία με τα κόμματα που υπερασπίζονται αυτές τις ιδέες για να σχηματίσει μια κυβέρνηση «ευρείας στήριξης» για το συμφέρον των Ισπανών, σε μια σαφή αναφορά προς το σοσιαλιστικό PSOE και το φιλελεύθερο Ciudadanos.
Μπροστά στο ενδεχόμενο οι Σοσιαλιστές να προσπαθήσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση σε συνεργασία με πολυάριθμα πολιτικά κόμματα, όπως το Podemos (Μπορούμε) ή η Ενωμένη Αριστερά (Izquierda Unida), μαζί με άλλα εθνικιστικά κόμματα, ο Rajoy τόνισε ότι αυτή η επιλογή θα ήταν πολύ κακή για την Ισπανία.
Ο Rajoy σημείωσε ότι σε μια υποθετική τέτοια κυβέρνηση δεν θα υπήρχε εμπιστοσύνη, ενώ τόνισε ότι οι φιλοδοξίες των Σοσιαλιστών να σχηματίσει κυβέρνηση με μόλις 90 έδρες δεν είναι λογικό.
Εν τω μεταξύ, ο ισπανός πρωθυπουργός προχώρησε σε αναθεώρηση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη της Ισπανίας το 2015 στο 3,2%, σε συμφωνία και με την τελευταία πρόβλεψη της κεντρικής τράπεζας της χώρας και έναντι 3,3% που εκτιμούσε η κυβέρνηση στην τελευταία της έκθεση τον Ιούλιο.
Παράλληλα, ο Rajoy σημείωσε ότι αναμένει το 2015 να ολοκληρωθεί με τη δημιουργία περίπου 600.000 νέων θέσεων εργασίας.

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης