Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμια Τράπεζα: Με την ύφεση φλερτάρει η οικονομία της Νοτίου Αφρικής

Παγκόσμια Τράπεζα: Με την ύφεση φλερτάρει η οικονομία της Νοτίου Αφρικής
Αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στο 0,8% από 1,4%
Κινδυνεύει να εισέλθει σε ύφεση η οικονομία της Νοτίου Αφρικής, προειδοποιεί η Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη της χώρας στο 0,8% το 2016.
Η χώρα «φλερτάρει με τη στασιμότητα, αν όχι με την ύφεση», σημειώνει σε έκθεσή της που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, Τρίτη, περικόπτοντας τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη από το 1,4% στο 0,8% για φέτος και στο 1,1% από το 1,6% για το 2017.
Η ανάπτυξη στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής είναι υπό πίεση, μετά την πτώση στις τιμές των εμπορευμάτων, την αποδυνάμωση της ζήτησης από την Κίνα και τη χειρότερη ξηρασία εδώ και πάνω από έναν αιώνα.
Το νόμισμα της Νοτίου Αφρικής, ραντ, έχει υποχωρήσει 14% έναντι του δολαρίου τους τελευταίους τρεις μήνες, καθώς επιδεινώθηκε το κλίμα και οι οίκοι αξιολόγησης υποβάθμισαν το χρέος της χώρας, εξαιτίας των κινδύνων ανάπτυξης.
«Η Νότιος Αφρική εκτιμάται ότι θα παραμείνει αρκετά κάτω του μέσου όρου ανάπτυξης 4,5% για την υπο-Σαχάρια Αφιρική το 2016-17», σημειώνει η Παγκόσμια Τράπεζα και συμπληρώνει ότι η φτώχεια αναμένεται να αυξηθεί καθώς υποχωρούν τα εισοδήματα.
Τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας είναι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που εκτιμά επέκταση 0,7% της οικονομία της Νοτίου Αφρικής φέτος.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα η κεντρική τράπεζα είχε μειώσει τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στο 0,9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης