Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος (ΣΥΡΙΖΑ): Διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες για σωστή πληροφόρηση για τα hotspots

Φάμελλος (ΣΥΡΙΖΑ): Διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες για σωστή πληροφόρηση για τα hotspots
Σε αυτές τις δομές θα μένουν οικογένειες και όχι εγκληματικά στοιχεία υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Την ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να αρχίσει διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες όπου πρόκειται να δημιουργηθούν δομές φιλοξενίας για πρόσφυγες ανακοίνωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλος, ο οποίος επισκέφθηκε το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, το οποίο θα μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής προσφύγων.
Ο κ.Φάμελλος (και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ) αφού ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών και για τις αντιδράσεις των κατοίκων, υπογράμμισε πως θα υπάρξει επικοινωνία με τις τοπικές κοινωνίες, με την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή πληροφόρηση ως προς τι ακριβώς θα γίνει στην περιοχή.
«Η  Ελλάδα έχει δύο σημαντικές υποχρεώσεις.
Πρώτον να τηρήσει τις διεθνείς συνθήκες και να δείξει αλληλεγγύη στις προσφυγικές ροές και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει όλες εκείνες τις υποδομές, οι οποίες θα πρέπει να είναι άρτιες για την υγεία των ανθρώπων που θα φιλοξενηθούν, χωρίς να δημιουργούν ταυτόχρονα προβλήματα και να επιβαρύνουν τις τοπικές κοινωνίες.
Οι πρόσφυγες θα μένουν στο εν λόγω κέντρο φιλοξενίας για τρεις ημέρες.
Θα είναι οικογένειες και δεν ισχύουν οι φήμες περί εγκληματικών στοιχείων ή ανθρώπων που έχουν ασθένειες μολυσματικές, οι οποίες μπορεί να μεταδοθούν» τόνισε ο κ.Φάμελλος, τονίζοντας ότι «δεν θα χαρίσουμε στο φασισμό τη λειτουργία της κοινωνίας.
«Θα κάνουμε τον δημόσιο διάλογο, τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια συστατικό στοιχείο της καθημερινότητας» τόνισε ο κ.Φάμελλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης