Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εθνική τραγωδία - Ταυτοποιήθηκαν οι δύο σοροί των χειριστών του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού – Αγνοείται ο τρίτος

Εθνική τραγωδία - Ταυτοποιήθηκαν οι δύο σοροί των χειριστών του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού – Αγνοείται ο τρίτος
Το ελικόπτερο συνετρίβη στη νήσο Κίναρο, το στίγμα του χάθηκε στις 02:45 σήμερα τα ξημερώματα
(upd6) Σε ταυτοποίηση των σορών των δύο μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού που συνετρίβη στην Κίναρο, προχώρησαν οι αρχές.
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ ανήκουν στον υποπλοίαρχο Κωνσταντίνο Πανανά και τον ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου.
Ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης παραμένει αγνοούμενος.
Oι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται στην ξηρά.

Τι μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr:

Εντοπίστηκαν οι σοροί των δύο από τους τρεις χειριστές του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία έπεσε στη νήσο Κίναρο, βόρεια της Αστυπάλαιας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο σοροί εντοπίστηκαν στην ξηρά, περίπου 300 μέτρα από το σημείο της πρόσκρουσης λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και του τρίτου χειριστή, ο οποίος αγνοοείται.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελούσαν ο κυβερνήτης υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, ο συγκυβερνήτης υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς και ο ανθυπασπιστής ναυτίλος Ελευθέριος Ευαγγέλου.
Βάσει της ενημέρωσης που υπήρξε, οι επικοινωνίες με το ελικόπτερο και το ίχνος του AB-212 χάθηκαν από τα ραντάρ της φρεγάτας Νικηφόρος Φωκάς στις 02:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Στις 04:40 εντοπίστηκε θερμικό ίχνος του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή της Κινάρου.
Λίγες ώρες μετά και συγκεκριμένα στις 07:01 το πρωί βρέθηκαν τμήματα του ελικοπτέρου σε απόκρημνη περιοχή της Κινάρου.
Επρόκειτο για το ουραίο τμήμα του Agusta Bell.
Σύμφωνα με αξιωματικούς του υπουργείου Εθνικής Αμυνας το ελικόπτερο προσέκρουσε στην κορυφή του λόφου ύψους 295 μέτρων, το ουραίο τμήμα αποκολλήθηκε βίαια και τα υπόλοιπα τμήματα του ελικοπτέρου ενδεχομένως να έπεσαν στη θάλασσα.
Ως προς τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου δεν υπάρχουν ακόμα απαντήσεις
Στην ενημέρωση που έγινε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ειπώθηκε ότι στα ελικόπτερα αυτά οι δυνατότητες πτήσεων είναι εξαιρετικές, ενώ υπογραμμίστηκε ότι την ώρα που χάθηκε το στίγμα του ελικοπτέρου από τα ραντάρ οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές.
«Δεν ανακοινώθηκε τίποτα απ' την πλευρά του ελικοπτέρου, δεν είχαμε κανένα σημάδι, καμία ένδειξη» ανέφερε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης, ο οποίος τόνισε ότι το ελικόπτερο πετούσε σε χαμηλό ύψος, στα 130 μέτρα από το έδαφος, λόγω της άσκησης.




Στην Κίναρο, την περιοχή των ερευνών, όπου συνετρίβη το ελικόπτερο μεταβαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη.
Συγκλονισμένος δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης από τη συντριβή του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στη νήσο Κίναρο.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε ανακοίνωσή του τονίζει:
Όπως όλοι οι Έλληνες, αισθάνομαι βαθύτατη θλίψη, για την απώλεια του πληρώματος του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, που κατέπεσε σήμερα τα ξημερώματα στα νερά του Αιγαίου, εν ώρα καθήκοντος προς την Πατρίδα. Σήμερα η Ελλάδα, οι Έλληνες, οι Ένοπλες Δυνάμεις, πενθούμε.
«Συγκλονισμένος, εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στις οικογένειές τους.Θα αποτελούν, πάντα, παράδειγμα και έμπνευση για όλους μας», καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης.
Τη θλίψη του για το θάνατο των Ελλήνων αξιωματικών Π.Ν. χειριστών ελικοπτέρου, που με τραγικό τρόπο έφυγαν σήμερα από τη ζωή, στο πλαίσιο άσκησης του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων, εκφράζει το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του.
Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι πρέπει να διερευνηθούν άμεσα όλα τα αίτια για το θανατηφόρο δυστύχημα.


(πρώτη ενημέρωση Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 08:15)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης