Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Οι Σοσιαλιστές για πρώτη φορά διαπραγματεύονται με το Λαϊκό Κόμμα για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Ισπανία: Οι Σοσιαλιστές για πρώτη φορά διαπραγματεύονται με το Λαϊκό Κόμμα για τον σχηματισμό κυβέρνησης
Μαζί με τους Ciudadanos θα αποστείλουν σήμερα επιστολή σε όλα τα κόμματα, εκτός αυτών που είναι υπέρ της ανεξαρτησίας, για να συνομιλήσουν
Για πρώτη φορά οι Σοσιαλιστές (PSOE) θα συμπεριλάβουν το Λαϊκό Κόμμα στις διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιτύχουν μια «κυβέρνηση της αλλαγής», μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια την περασμένη εβδομάδα να λάβουν ψήφο εμπιστοσύνης από το ισπανικό κοινοβούλιο.
Οι Σοσιαλιστές και οι Ciudadanos (Πολίτες), όπως σημειώνει η ισπανική εφημερίδα «El Mundo», πρόκειται να αποστείλουν ακόμη και σήμερα επιστολή σε όλους τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, εκτός των κομμάτων υπέρ της ανεξαρτησίας, προκειμένου να διαπραγματευτούν μαζί τους μια πιθανή συμφωνία.
Όλες οι συναντήσεις θα γίνουν με τους Σοσιαλιστές και τους Ciudadanos μαζί.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Σοσιαλιστών, Antonio Hernando, οι Σοσιαλιστές θα συμπεριλάβουν στις συνομιλίες για πρώτη φορά και το Λαϊκό Κόμμα, διότι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «το ρολόι τρέχει και τρέχει γρήγορα», για να προσθέσει ότι είναι κρίσιμο η Ισπανία να έχει το νωρίτερο δυνατόν μια κυβέρνηση.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος των Σοσιαλιστών ζήτησε από τους Podemos (Μπορούμε) να μην εκφράσουν από πριν όρους και προϋποθέσεις στον διάλογο.
Οι Σοσιαλιστές θέλουν να επιτύχουν μια συμφωνία με τους Podemos παρόμοια με αυτή που έχουν με τους Ciudadanos ή τουλάχιστον να εξασφαλίσουν την αποχή τους κατά τη διαδικασία μιας ψήφου εμπιστοσύνης.
Προς το παρόν, οι Σοσιαλιστές ασκούν πιέσεις στους Podemos να συμμετέχουν στις συνομιλίες με το PSOE και τους Ciudadanos, με τον Hernando να εκφράζει την ελπίδα ότι αυτή τη φορά κανείς δεν θα καταφύγει στο βέτο, σε δικαιολογίες ή τακτικισμούς.

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης