Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Financial Times: Η ημέρα της ΕΚΤ έφθασε – Τι πρέπει να περιμένουν οι επενδυτές

Financial Times: Η ημέρα της ΕΚΤ έφθασε – Τι πρέπει να περιμένουν οι επενδυτές
Εκτιμάται περαιτέρω μείωση του επιτοκίου αποδοχής καταθέσεων και αύξηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων
Έφθασε η ημέρα της ΕΚΤ και οι επενδυτές περιμένουν από την κεντρική τράπεζα να αποκαλύψει στη σημερινή συνεδρίασή της επιπλέον μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης.
Οι διαπραγματευτές, σημειώνεται σε δημοσίευμα των «Financial Times», «σορτάρουν» το ευρώ, με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα να υποχωρεί κατά 0,25% έναντι του δολαρίου, ενώ η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου έχει υποχωρήσει κατά 1,8 μονάδες βάσης, στο 0,22%.
Οι προσδοκίες συγκλίνουν ότι ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Mario Draghi, θα ανακοινώσει περαιτέρω μείωση του επιτοκίου αποδοχής καταθέσεων, που τώρα βρίσκεται στο -0,30%, καθώς και αύξηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.
Ο πληθωρισμός γύρισε εκ νέου σε αρνητικό έδαφος στην Ευρωζώνη, με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στο τέλος του περασμένου μήνα να αποκαλύπτουν μείωση του δείκτη τιμών καταναλωτή στο -0,2% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο έναντι αύξησης 0,3% τον Ιανουάριο.
Ωστόσο, αν και οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα ληφθούν νέα μέτρα, οι προβλέψεις διαφέρουν όσον αφορά τη μορφή που αυτά θα έχουν, όπως δείχνει και ο πίνακας που ακολουθεί.

Οι προβλέψεις για τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ
Διαφορετικές εκτιμήσεις, όμως υψηλές οι προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί



Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχουν καλλιεργηθεί πολύ υψηλές προσδοκίες.
Οι αγορές, όμως, έχουν απογοητευθεί και άλλη φορά, ήτοι στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, όπου η ΕΚΤ απέτυχε να ανακοινώσει μέτρα της έκτασης που ανέμεναν οι επενδυτές, με το ευρώ να καταλήγει να ανατιμάται.
Όλα αυτά δημιουργούν ένα σκηνικό αστάθειας το απόγευμα στις αγορές, επισημαίνουν οι «Financial Times».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης