Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διεθνής Αμνηστία: Η Ευρώπη γυρίζει την πλάτη στους πρόσφυγες - Η συμφωνία με την Τουρκία δεν βασίζεται στο διεθνές δίκαιο

Διεθνής Αμνηστία: Η Ευρώπη γυρίζει την πλάτη στους πρόσφυγες - Η συμφωνία με την Τουρκία δεν βασίζεται στο διεθνές δίκαιο
Oι υποσχέσεις της ΕΕ για σεβασμό στους διεθνείς και ευρωπαϊκούς νόμους φαίνονται ύποπτοι καθώς η Ευρώπη απλά τους χρυσώνει το χάπι
Για «διπλή γλώσσα» στο θέμα των προσφύγων κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση η Διεθνής Αμνηστία σε ότι αφορά την επαναπροώθηση προσφύγων στην Τουρκία.
Οπως αναφέρει το BBC, η Διεθνής Αμνηστία ως οργανισμός για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζει ότι «η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία απέτυχε να κρύψει τις πραγματικές προθέσεις της, που δεν είναι άλλες από το να γυρίσει την πλάτη της στην παγκόσμια προσφυγική κρίση».
Σύμφωνα με το σχέδιο, οι μετανάστες που φτάνουν στην Ελλάδα θα οδηγούνται πίσω στην Τουρκία αν δεν κάνουν αίτηση για άσυλο στην Ελλάδα ή εάν οι αιτήσεις τους απορρίπτονται.
Σε αντάλλαγμα η Τουρκία θα λάβει οικονομικά και πολιτικά οφέλη.
Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι οι περισσότεροι μετανάστες και πρόσφυγες δεν θέλουν να υποβάλουν αίτηση για άσυλο στην Ελλάδα αλλά στη Γερμανία ή σε κάποια άλλη βόρειο ευρωπαϊκή χώρα.
Ο επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ευρώπη και την Ασία John Dalhuisen υποστηρίζει ότι «οι υποσχέσεις της ΕΕ για σεβασμό στους διεθνείς και ευρωπαϊκούς νόμους φαίνονται ύποπτοι καθώς η Ευρώπη απλά τους χρυσώνει το χάπι».
Και καταλήγει λέγοντας ότι «οι εγγυήσεις για σεβασμό των διεθνών κανόνων έρχονται σε αντίθεση με την επιστροφή των μεταναστών και προσφύγων στην Τουρκία, ένα μέτρο που ξεκινά αύριο (20/3).

www.bankingnws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης