Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος (ΣΥΡΙΖΑ):Η Ειδομένη δεν αποτέλεσε επιλογή του ελληνικού κράτους

Φάμελλος (ΣΥΡΙΖΑ):Η Ειδομένη δεν αποτέλεσε επιλογή του ελληνικού κράτους
Δεν θα χρησιμοποιήσουμε ούτε δόλια ούτε βίαια μέσα για την εκκένωση του καταυλισμού είπε ο κ.Φάμελλος
Την θέση ότι ο καταυλισμός της Ειδομένης δεν αποτέλεσε επιλογή του ελληνικού κράτους διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλος, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα χρησιμοποιήσει ούτε δόλια ούτε βίαια μέσα για την εκκένωση του.
Σε δηλώσεις του στο Πρακτορείο 104,9 FM ο κ.Φάμελλος κληθείς να απαντήσει στα σενάρια ότι η αποχώρηση ΜΚΟ από την Ειδομένη γίνεται προκειμένου να αναγκαστούν οι πρόσφυγες του καταυλισμού να πάνε στα κέντρα φιλοξενίας, τόνισε ότι «οι ΜΚΟ λειτουργούν αυτόνομα και δεν μπορεί το ελληνικό κράτος να τις υποχρεώσει να παραμείνουν στην περιοχή».
Επιπλέον, υποστήριξε πως ότι δεν αποχώρησαν όλες οι ΜΚΟ και οι εθελοντικές οργανώσεις από τον καταυλισμό ενώ υπενθύμισε ότι αν προκύψει πρόβλημα σίτισης στην Ειδομένη, θα βοηθήσει ο στρατός.
Ο κ.Φάμελλος τόνισε ότι με ταχύτατους ρυθμούς ετοιμάζονται και άλλα κέντρα φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα και κάλεσε τους δημάρχους να δηλώσουν έναν χώρο, ώστε –όπως είπε– να μοιραστεί αναλογικά το φορτίο της φιλοξενίας.
«Ο πληθυσμός που σήμερα είναι μέσα στην Ελλάδα των 50.000 προσφύγων δεν αποτελεί πρόβλημα.
Για όνομα του Θεού, έχουμε δυνατότητα να βοηθήσουμε πολλούς περισσότερους κατατρεγμένους συνανθρώπους μας» υπογράμμισε ο κ.Φάμελλος.
Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις τις Βρυξέλλες, ο κ.Φάμελλος τις χαρακτήρισε προσβολή της Δημοκρατίας και χτύπημα κατά της ανθρώπινης ζωής, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα πρέπει να δημιουργήσουν πανικό στις ηγεσίες των χωρών.
«Με αφορμή τα αιματηρά γεγονότα στο Βέλγιο ελλοχεύει ο κίνδυνος να γίνει η Ευρώπη περισσότερο συντηρητική.
Αλλά υπάρχει και η ευκαιρία να δοθεί από τις κυβερνήσεις των χωρών - μελών προτεραιότητα στη Δημοκρατία, στην ισονομία και στον ανθρωπισμό και όχι στα κέρδη, στις τράπεζες και στα χρηματιστήρια» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης