Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Zerohedge: Πόσο κοντά σε ένα νέο στρατιωτικό πραξικόπημα είναι η Τουρκία; - Θα εκπλαγεί άραγε κανείς;

Zerohedge: Πόσο κοντά σε ένα νέο στρατιωτικό πραξικόπημα είναι η Τουρκία; -  Θα εκπλαγεί άραγε κανείς;
Ο Erdogan κυβερνά άλλωστε σαν δικτάτορας που κλείνει δημοσιογράφους και πολιτικούς αντιπάλους στη φυλακή, κρατικοποιεί εφημερίδες και χτίζει παλάτια
Πόσο μικρή ή μεγάλη είναι η πιθανότητα ενός νέου πραξικοπήματος στην Τουρκία σε μια εποχή που η χώρα πλήττεται από ισχυρά τρομοκρατικά χτυπήματα και η οικονομία της δεν είναι πλέον τόσο σταθερή;
Σύμφωνα με ανάλυση του Zerohedge «κανείς δεν θα εκπλαγεί εάν ο στρατός στην Τουρκία καταφέρει να επανακτήσει την εξουσία του και να βάλει πίσω από τα σίδερα της φυλακής το «Σουλτάνο» Tayyip Erdogan».
Όπως σχολιάζει, η κατάσταση στην Τουρκία είναι πολύ κακή και γίνεται χειρότερη.
«Σε αυτό συμβάλλει το ανεξέλεγκτο ιδιωτικό χρέος, η μείωση του τουρισμού, η υποτίμηση της τουρκικής λίρας και φυσικά η τεράστια διαφθορά που προστατεύεται από την πανίσχυρη οικογένεια του τούρκου προέδρου που παρά τα σκάνδαλα μένει στο απυρόβλητο».
Άραγε τι παραπάνω θα μπορούσε να κάνει μια νέα χούντα από αυτά που κάνει ήδη ο Erdogan ο οποίος κλείνει δημοσιογράφους και πολιτικούς αντιπάλους του στη φυλακή, κρατικοποιεί εφημερίδες και φτιάχνει χρυσά παλάτια;.
Η απάντηση φαίνεται ότι είναι - τίποτα.
Παρότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη φάνηκαν ικανοποιημένες από την κίνηση του Erdogan, στην πρώτη του θητεία, να μειώσει τις εξουσίες του πανίσχυρου έως τότε στρατού η εξέλιξη δεν ήταν αυτό που περίμεναν.
Οι φωνές διαμαρτυρίας έχουν αρχίσει και γίνονται πιο ηχηρές στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό για τις διευρυμένες εξουσίες του τούρκου πρόεδρου και το πόλεμο που συνεχίζει κατά των κούρδων με τους αμερικανούς να διερωτώντας εάν «μια νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να εφαρμόσει μια νέα πολιτική στο κουρδικό» που τόσο ενδιαφέρει την Ουάσιγκτον.
Και το άρθρο καταλήγει με την εκτίμηση ότι «δεν θα αποτελούσε έκπληξη εάν η κυβέρνηση δεχθεί νέα χτυπήματα και ο τουρκικός στρατός σπεύσει να διασώσει την κατάσταση» όπως έχει κάνει πολλές φορές και στο παρελθόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης