Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας (ΝΔ): Η κυβέρνηση να διεκδικήσει τη μεγαλύτερη δυνατή αναδιάρθρωση χρέους

Σταϊκούρας (ΝΔ): Η κυβέρνηση να διεκδικήσει τη μεγαλύτερη δυνατή αναδιάρθρωση χρέους
Τα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης για εσωτερική κατανάλωση ήδη έχουν και θα έχουν κόστος για τη χώρα τόνισε ο κ.Σταϊκούρας
Την θέση ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να διεκδικήσει τη μεγαλύτερη δυνατή αναδιάρθρωση χρέους προκειμένου να υποστηριχθεί η βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας, ο οποίος υποστήριξε πως σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ και με αφορμή την αποκάλυψη των διαλόγων των αξιωματούχων του ΔΝΤ και την αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΔΝΤ, ο κ.Σταϊκούρας είπε πως η κυβέρνηση πρέπει να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια για εσωτερική κατανάλωση, αναφέροντας πως αυτά ήδη έχουν και θα έχουν κόστος για την χώρα.
Ο κ.Σταϊκούρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προκειμένου να έχει βραχυπρόθεσμο πολιτικό όφελος, διακινδυνεύει τα συμφέροντα της χώρας.
«Δεν μπορεί η χώρα να κάνει παλικαριές όταν σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχει συμφωνία για συμμετοχή του ΔΝΤ» είπε ο κ.Σταϊκούρας, ο οποίος αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, τόνισε ότι υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα ακόμα, με «προσέγγιση, δυστυχώς, στο ύψος των δημοσιονομικών και τη σύνθεσή τους που εδράζεται ουσιαστικά στην αύξηση φορών και φορολογικών συντελεστών, κυρίως έμμεσων».
 «Τα 2/3 των μέτρων θα προέλθουν από το σκέλος των εσόδων.
Είναι αναποτελεσματικό και κοινωνικά άδικο αυτό» υποστήριξε ο κ.Σταϊκούρας, υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση με την τακτική των καθυστερήσεων θα έπρεπε να έχει κλείσει την αξιολόγηση από τον Οκτώβριο».
«Σύρεται πίσω από τις εξελίξεις.
Με το παιχνίδι των καθυστερήσεων έφερε τη χώρα στα πρόθυρα πιστωτικού γεγονότος, και δυστυχώς είμαστε στο ίδιο έργο θεατές» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης