Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας (ΝΔ): Άδικη για την κοινωνία η αριστερή ιδεοληπτική εμμονή της κυβέρνησης στην αύξηση της φορολογίας

Σταϊκούρας (ΝΔ): Άδικη για την κοινωνία η αριστερή ιδεοληπτική εμμονή της κυβέρνησης στην αύξηση της φορολογίας
Η αύξηση της φορολογίας είναι οικονομικά αναποτελεσματική και κοινωνικά άδικη, τόνισε ο κ. Σταϊκούρας
Για αριστερή ιδεοληπτική εμμονή στην αύξηση της φορολογίας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στο «Πρακτορείο 104,9 FM».
Η αύξηση της φορολογίας είναι οικονομικά αναποτελεσματική και κοινωνικά άδικη, τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, καλώντας την κυβέρνηση να αξιοποιήσει τις υπαρκτές διαφορές στις θέσεις των εταίρων και να ολοκληρώσει το ταχύτερο δυνατό την αξιολόγηση.
«Η κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει υπέρ των ελληνικών συμφερόντων υπαρκτές διαφορές στις θέσεις των εταίρων» σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας ενώ απέδωσε στην κυβέρνηση την ευθύνη για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης.
Όπως επισήμανε, όσο καθυστερεί η ολοκλήρωση τόσο αναβαίνει ο λογαριασμός των μέτρων, η αύξηση της φορολογίας και οι περικοπές συντάξεων και πρόσθεσε:
«Η κυβέρνηση χωρίς τυχοδιωκτισμούς οφείλει να λειτουργήσει σοβαρά και αξιόπιστα συμβάλλοντας στο κλείσιμο της αξιολόγησης και εφαρμόζοντας όμως πολιτικές συμβατές με τις υποδείξεις της επιστήμης και της διεθνούς καλής πρακτικής».
Καταλήγοντας, επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κινηθεί άμεσα στα παρακάτω επίπεδα:
ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ελληνική πλευρά και υλοποίηση της απόφασης τους 2012 για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης