Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι αποδόσεις των εταιρειών επενδύσεων χαρτοφυλακίου του ΧΑ – Σε ποιες ελληνικές μετοχές έχουν θέσεις

Οι αποδόσεις των εταιρειών επενδύσεων χαρτοφυλακίου του ΧΑ – Σε ποιες ελληνικές μετοχές έχουν θέσεις
Η μετοχή της Αιολικής υποχώρησε στο πρώτο τρίμηνο κατά 19,6% της Alpha Trust 14,89% - Στο ίδιο διάστημα ο Γ.Δ. έχασε 8,59%
Μικρές μεταβολές καταγράφουν οι επενδύσεις σε μετοχές εσωτερικού των εισηγμένων εταιρειών επενδύσεων χαρτοφυλακίου στο πρώτο τρίμηνο σύμφωνα με τους πίνακες επενδύσεων που δημοσίευσαν για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Υπενθυμίζεται πως μετά από ένα μεγάλο κύκλο συγχωνεύσεων, ή κλεισίματος επενδυτικών εταιρειών, έχουν μείνει συνολικά μόλις 2 εισηγμένες στο ΧΑ επενδυτικές εταιρείες.
Πιο αναλυτικά η Αιολική ΑΕΕΧ η οποία έχει επενδύσει ελάχιστα στο ελληνικό χρηματιστήριο, καταγράφει απώλειες 50 χιλ. ευρώ.
Η αξία των επενδύσεων στο τέλος του 2015 ανερχόταν στις 901 χιλ. ευρώ και στο τέλος του πρώτου τριμήνου είχε υποχωρήσει στις 850 χιλ. ευρώ.
Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε από τη συμμετοχή της στην Τράπεζα Πειραιώς (20 χιλ. ευρώ) και από την Alpha Trust Ανδρομέδα (26 χιλ. ευρώ).
Η εταιρεία έχει στην κατοχή της 400 χιλ. τεμάχια Πειραιώς, 100 χιλ. Eurobank, 20 χιλ. τεμάχια ΟΤΕ και 295 χιλ. τεμάχια ΕΛΤΕΧ ΑΝΕΜΟΣ μεταξύ άλλων.
Σε μετοχές εξωτερικού είχε επενδύσει 5,7 εκατ. ευρώ και η αξία υποχώρησε στο τέλος του πρώτου τριμήνου κατά 736 χιλ. ευρώ.
Σημειώνεται πως έχει ανοικτή θέση (short) σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στον FTSE 25 (200 ΣΜΕ).
Η συνολική αξία των επενδύσεων ανέρχεται περίπου στα 12 εκατ. ευρώ.
Η Alpha Trust Ανδρομέδα, η οποία έχει μεγάλες θέσεις σε ελληνικές μετοχές σε σύγκριση με την Αιολική που έχει ελάχιστες, αύξησε θέσεις στην Alpha Bank ενώ μηδένισε τη συμμετοχή της στην Πειραιώς και μείωσε τη θέση της στη Eurobank και την Εθνική Τράπεζα.
Επίσης μείωσε τη θέση της στη Frigoglass, αγόρασε λίγο ακόμα ΟΠΑΠ και πούλησε Μυτιληναίο, πούλησε λίγο Jumbo και αγόρασε λίγες μετοχές ΕΛΠΕ.
Συνολικά οι επενδύσεις στο εσωτερικό ανέρχονται στα 8,3 εκατ. ευρώ και είναι ενισχυμένες έναντι το τέλος του 2015 κατά 15 χιλ. ευρώ.
Μεταξύ άλλων η εταιρεία κατέχει 440 χιλ. μετοχές της Πλαστικά Θράκης, 120 χιλ. μετοχές της Quest, 456 χιλ. μετοχές της REDS, 461 χιλ. μετοχές της Inform Λύκος, 90 χιλ. μετοχές της Frigoglass, 542 χιλ. μετοχές της ΕΛΒΕ, 25 χιλ. μετοχές ΟΤΕ, 43 χιλ. μετοχές της Σαράντης, 37 χιλ. μετοχές της Aegean και 10 χιλ. μετοχές της ΕΧΑΕ.
Η μετοχή της Αιολικής υποχώρησε στο πρώτο τρίμηνο κατά 19,6% έναντι 8,59% υποχώρησης του γενικού δείκτη, ενώ η Alpha Trust Ανδρομέδα έχει υποχωρήσει 14,89% με όγκο μόλις 273 τεμάχια συνολικά.

Γ. Κατικάς
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης