Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βατικανό: Ολιγόλεπτη συνάντηση Τσίπρα με τον πάπα Φραγκίσκο στη Λέσβο

Βατικανό: Ολιγόλεπτη συνάντηση Τσίπρα με τον πάπα Φραγκίσκο στη Λέσβο
Η επίσκεψη του πάπα στη Λέσβο θα είναι οικουμενικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, Federico Lombardi
Σύντομη συνάντηση με τον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, θα έχει ο πάπας Φραγκίσκος κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Λέσβου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βατικανού σήμερα, Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016.
Η συνάντηση, η οποία περιγράφεται ως «ιδιωτική» από την Αγία Έδρα, θα γίνει μετά την άφιξη του ποντίφικα στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, όπου θα γίνει δεκτός, πέραν από τον έλληνα πρωθυπουργό, από τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Η συνάντηση μεταξύ του ποντίφικα και του έλληνα πρωθυπουργού θα έχει διάρκεια περίπου 20 λεπτών, σύμφωνα με το πρόγραμμα επίσκεψης που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Αγία Έδρα.
Ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Federico Lombardi, εξήγησε ότι ο κ. Τσίπρας θα συνοδεύει τον ποντίφικα καθ' όλη την ημέρα στη Λέσβο, όπου ο πάπας θα έχει συναντήσεις με σύρους πρόσφυγες στο νησί και μεταξύ άλλων θα επισκεφθεί και το κέντρο προσφύγων στη Μόρια.
Εκεί, ο πάπας θα συναντηθεί με 150 παιδιά και καθ' όλη τη διάρκεια θα συνοδεύεται από τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολαμαίο, τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, καθώς και τον Φραγκίσκο Παπαμανώλη, πρόεδρο της Συνόδου της Ιεραρχίας και της Συνοδικής Επιτροπής.
Στο κέντρο προσφύγων στη Μόρια, ο πάπας Φραγκίσκος, ο οικουμενικός πατριάρχης και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα απευθύνουν ομιλίες και θα προχωρήσουν στην υπογραφή μιας κοινής δήλωσης, σύμφωνα με το πρόγραμμα ταξιδίου.
Εν συνεχεία, θα συμφάγουν με ορισμένους πρόσφυγες σε χώρο που έχει δημιουργηθεί και αργότερα θα μεταφερθούν στο λιμάνι, όπου προβλέπεται μια συνάντηση με τους κατοίκους του νησιού και με εκπροσώπους της καθολικής κοινότητας.
Εκεί ο πάπας θα εκφωνήσει ομιλία και κάθε ένας από τους θρησκευτικούς ηγέτες θα κάνει μια σύντομη προσευχή για τα θύματα της μετανάστευσης, η οποία θα ακολουθηθεί από ένα λεπτό σιγής.
Όπως προβλέπεται, οι τρεις τους θα λάβουν από τρία παιδιά στεφάνια από δάφνη, τα οποία θα ρίξουν στη θάλασσα.
Αργότερα, ο πάπας και οι οικοδεσπότες του θα κινηθούν προς το αεροδρόμιο, όπου ο ποντίφικας θα έχει ιδιωτικές συναντήσεις με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Ο πάπας θα αναχωρήσει από τη Λέσβο, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, στις 15:15 ώρα Ελλάδος με προορισμό τη Ρώμη.
Η επίσκεψη του πάπα στη Λέσβο θα είναι οικουμενικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, Federico Lombardi.
«Ο πάπας μεταβαίνει στη Λέσβο σε μια φάση σοβαρής ανθρωπιστικής κρίσης. Πάει στο νησί αυτό για να χαιρετήσει ανθρώπους και να επισκεφθεί τόπους στους οποίους προέκυψαν ιδιαίτερα σοβαρές ανάγκες», τόνισε και πρόσθεσε ότι «η επίσκεψη αυτή προκύπτει από την ανησυχία του πάπα, την οποία συμμερίζεται η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος και ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, και έχει ξεκάθαρα οικουμενικό και ανθρωπιστικό χαρακτήρα, υπό την έννοια ότι πραγματοποιείται από κοινού από τον πάπα Φραγκίσκο, από τον οικουμενικό πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης Βαρθολομαίο και από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Δεν έχει, κατά συνέπεια, πολιτικές προεκτάσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης