Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες άνω του 2% για το πετρέλαιο, μετά την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων στο Κουβέιτ – Στα 43,23 δολ. το Brent

Απώλειες άνω του 2% για το πετρέλαιο, μετά την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων στο Κουβέιτ – Στα 43,23 δολ. το Brent
Πτώση 1,90% για το αμερικανικό αργό, στα 41,66 δολάρια το βαρέλι
Πτώση σημειώνουν σήμερα, Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016, οι τιμές του πετρελαίου, μετά την απόφαση των εργατών στον πετρελαϊκό κλάδο στο Κουβέιτ να αναστείλουν τις τριήμερες κινητοποιήσεις τους, μια σημαντική εξέλιξη που διατήρησε υψηλά τον «μαύρο χρυσό» μετά την αποτυχία των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών να συμφωνήσουν σε πάγωμα της παραγωγής αργού το περασμένο σαββατοκύριακο.
Περί τις 10:10 π.μ. ώρα Ελλάδος, η τιμή του πετρελαίου Brent καταγράφει απώλειες άνω του 1,80%, στα 43,23 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του αμερικανικού αργού, τύπου West Texas, υποχωρεί περί το 1,90%, στα 41,66 δολάρια το βαρέλι.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων του Κουβέιτ, η Συνομοσπονδία Εργαζομένων στην Πετρελαϊκή και Πετροχημική Βιομηχανία, που οργάνωσε την απεργία, ανέφερε ότι η απεργία ήταν «εξαιρετικά επιτυχής», μέσω της οποίας οι συμμετέχοντες έδειξαν την ικανότητά τους να επηρεάσουν την παραγωγική διαδικασία, η οποία επιτεύχθηκε.
Η απεργία συνέβαλε στη μείωση κατά περίπου 60% της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου στο 1,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, σημειώνει η BMI Research.
Το τέλος της απεργίας, σημειώνει ο Tim Evans της Citi Futures, «βάζει τέλος σε έναν βασικό υποστηρικτικό παράγοντα, που επέτρεψε στις τιμές να ανακάμψουν εύκολα, μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα των συνομιλιών στην Ντόχα», προσθέτοντας ότι «κατ' ελάχιστον, η σχετικά γρήγορη λύση της απεργίας θα θέσει σε δοκιμασία αν οι επενδυτές παραμένουν πρόθυμοι να αγοράσουν στα χαμηλά ή αν θα δούμε ένα κύκλο μακράς ρευστοποίησης».
Πέραν όμως του Κουβέιτ, διαταραχές σε Ιράκ, Νιγηρία και Βόρεια Θάλασσα περιόρισαν επίσης την παγκόσμια παραγωγή «μαύρου χρυσού» κατά περίπου 750.000 βαρέλια ημερησίως, περίπου το ήμισυ του ποσοστού με το οποίο εκτιμάται ότι αυξάνεται η παγκόσμια προσφορά.
Σημειώνεται ότι η ανάπτυξη στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου εκτιμάται να μετριαστεί σε περίπου 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2016, κάτω από το 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως που είχε καταγραφεί πέρυσι, βάσει της τελευταίας μηνιαίας έκθεσης του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης