Τελευταία Νέα
Διεθνή

Soros: Η οικονομία της Κίνας προσομοιάζει με αυτή των ΗΠΑ πριν τη χρηματοπιστωτική κρίση το 2007-2008

Soros: Η οικονομία της Κίνας προσομοιάζει με αυτή των ΗΠΑ πριν τη χρηματοπιστωτική κρίση το 2007-2008
Τα στοιχεία για την πιστωτική επέκταση του Μαρτίου θα πρέπει να ειδωθούν ως ένα προειδοποιητικό σημάδι, ανέφερε ο μεγαλοεπενδυτής
Η τροφοδοτούμενη από το χρέος οικονομία της Κίνας προσομοιάζει με αυτή των ΗΠΑ πριν από τη χρηματοπιστωτική κρίση το 2007-2008, πριν οι πιστωτικές αγορές καταρρεύσουν και προκαλέσουν μια παγκόσμια ύφεση, ανέφερε ο μεγαλοεπενδυτής George Soros.
Τα στοιχεία για την πιστωτική επέκταση του Μαρτίου θα πρέπει να ειδωθούν ως ένα προειδοποιητικό σημάδι, ανέφερε ο George Soros, προσθέτοντας ότι αυτό που συμβαίνει στην Κίνα «θυμίζει κατά παράξενο τρόπο αυτό που συνέβη κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2007-2008, που ομοίως τροφοδοτήθηκε από την πιστωτική ανάπτυξη».
Τα περισσότερα χρήματα με τα οποία οι τράπεζες προμηθεύουν, είναι αναγκαία για να διατηρηθούν ζωντανές οι επισφάλειες και οι ζημιογόνες επιχειρήσεις, σημείωσε.
Παράλληλα, ανέφερε ότι ενώ το real estate στην Κίνα είναι σε μια φούσκα, ενδεχομένως να ανατροφοδοτηθεί για κάποιο διάστημα, όπως συνέβη στις ΗΠΑ το 2005 και το 2006.
«Το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς προέκυψε τα τελευταία χρόνια», ανέφερε ο Soros, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «έναν παραβολικό κύκλο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης