Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας και Δήμας (ΝΔ): Η υπερφορολόγηση οξύνει τη φοροδιαφυγή και την επιχειρηματική μετανάστευση

Σταϊκούρας και Δήμας (ΝΔ): Η υπερφορολόγηση οξύνει τη φοροδιαφυγή και την επιχειρηματική μετανάστευση
«Όσο καθυστερεί να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, μέρα με τη μέρα ο λογαριασμός για τους Έλληνες μεγαλώνει»
Η υπερφορολόγηση οδηγεί τους πολίτες στην αύξηση της φοροδιαφυγής και τις επιχειρήσεις στην αναγκαστική μετανάστευση ή ακόμα και στο κλείσιμο, όπως σχολίασαν ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπεύθυνος του τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής ΓΛΚ, βουλευτής της ΝΔ, Χρίστος Δήμας, με αφορμή την τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.
Για τους ίδιους, η έκθεση «επιβεβαιώνει αυτά τα οποία λέμε στην κυβέρνηση από τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε και έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση».
Σταϊκούρας και Δήμας επισημαίνουν, ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου «αγγίζουν το κόκκινο», καθώς αυξήθηκαν κατά 716 εκατ. ευρώ (+15%) από την αρχή του έτους και κατά 2,3 δισ. ευρώ (+76%) από το τέλος του 2014, στερώντας σημαντική ρευστότητα από την πραγματική οικονομία.
«Όσο καθυστερεί να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, μέρα με τη μέρα ο λογαριασμός για τους Έλληνες μεγαλώνει, προκαλώντας ασφυξία στις παραγωγικές τάξεις και στην αγορά», όπως σχολιάζουν οι δύο άνδρες.
Κατά την άποψή τους, η αδυναμία των κυβερνώντων να συνδεθούν με την πραγματικότητα  και οι μικροκομματικές σκοπιμότητές τους, μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα εκ νέου σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
«Αποτέλεσμα του ανύπαρκτου σχεδιασμού είναι η Κυβέρνηση να οδηγείται σε επικίνδυνες κινήσεις απελπισίας, σαρώνοντας τα ταμειακά διαθέσιμα ακόμα και από τον ΕΟΠΥΥ και τα νοσοκομεία», κατέληξαν οι Σταϊκούρας και Δήμας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης