Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (BoJ): Η ενίσχυση του γιέν στη διεθνή αγορά συναλλάγματος μπορεί να πλήξει την ιαπωνική οικονομία

Kuroda (BoJ): Η ενίσχυση του γιέν στη διεθνή αγορά συναλλάγματος μπορεί να πλήξει την ιαπωνική οικονομία
«Το είδος της ενίσχυσης του γιέν που βλέπουμε θα μπορούσε να έχει ανεπιθύμητες συνέπειες για την οικονομία»
Η ενίσχυση του γιέν στη διεθνή αγορά συναλλάγματος μπορεί να πλήξει την ιαπωνική οικονομία, όπως επεσήμανε την Δευτέρα του Πάσχα 2 Μαΐου 2016 ο διοικητής της κεντρικής Τραπέζης της Ιαπωνίας (BoJ), Haruhiko Kuroda.
Για τον λόγο αυτόν, ο Kuroda επεσήμανε για χιλιοστή φορά την ετοιμότητά του «να πράξει ότι χρειαστεί» - ωσάν ένας νέος Draghi - για την επίτευξη το ταχύτερο δυνατόν του στόχου 2% στον ιαπωνικό πληθωρισμό, παρ' ότι την περασμένη εβδομάδα είχε την ευκαιρία να ενισχύσει την ποσοτική χαλάρωση και να μειώσει τα ιαπωνικά παρεμβατικά επιτόκια, μα δεν το έπραξε.
«Το είδος της ενίσχυσης του γιέν που βλέπουμε θα μπορούσε να έχει ανεπιθύμητες συνέπειες για την οικονομία. Παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς πώς οι εξελίξεις αυτές στις αγορές θα μπορούσαν να επηρεάσουν την οικονομία της Ιαπωνίας και τις τιμές», ανέφερε ο Kuroda κατά την άφιξή του στην Φρανκφούρτη, στο πλαίσιο συμμετοχής του στην ετήσια σύνοδο της Ασιατικής Τράπεζας Ανάπτυξης.
Ο Ιάπωνας διοικητής της BoJ υπενθύμισε, ότι η νομισματική πολιτική που ακολουθεί η κεντρική τράπεζα του γιέν δεν στοχεύει απ' ευθείας σε συγκεκριμένο επίπεδο στις συναλλαγματικές ισοτιμίες του ιαπωνικού νομίσματος ή στις κεφαλαιαγορές.
Η επιλογή της BoJ την περασμένη εβδομάδα να αφήσει αμετάβλητο το σύνολο της νομισματικής πολιτικής που εφαρμόζει - αντίθετα από τις ευρείες προσδοκίες περί του αντιθέτου των επενδυτών - οδήγησαν στην ταχεία ενίσχυση του ιαπωνικού νομίσματος, για να ανέλθει σε υψηλό 18μήνου σήμερα Δευτέρα 2/5, μέχρι τα 106,138 γιέν ανά δολάριο ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης