Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

RBC Capital: Τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία δεν είναι τέλεια, αλλά οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται σε ύφεση

RBC Capital: Τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία δεν είναι τέλεια, αλλά οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται σε ύφεση
Το δολάριο δεν αποτελεί καθόλου ανησυχία σήμερα, σε αντίθεση με πριν από 10 εβδομάδες, όταν ήταν πολύ ισχυρότερο
Παρά τα «επικίνδυνα» γεγονότα που μπορεί να συμβούν τον Ιούνιο, όπως ένα Brexit ή μία αύξηση επιτοκίων από τη Fed, ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της RBC Capital για την αμερικανική αγορά, Jonathan Golub, παραμένει αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στο CNBC, ενώ τα οικονομικά δεδομένα δεν ήταν απολύτως θετικά, αυτό δεν σημαίνει ότι η οικονομία των ΗΠΑ δεν τα πάει καλά.
«Η οικονομία, όπως δείχνουν τα δεδομένα, κινείται με ήπιους ρυθμούς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν βρίσκεται σε ύφεση», είπα ο Golub σήμερα Παρασκευή 13 Μαΐου.
«Πιστεύω ότι όταν κοιτάει κανείς προς τα τέλη του έτους, θα δει μία ανάκαμψη των κερδών, καθώς η αναταραχή στον ενεργειακό κλάδο θα απομακρύνεται », τόνισε.
Επίσης, ο Golub επεσήμανε ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για το δολάριο αυτή τη στιγμή.
«Νομίζω ότι το πραγματικό μεγάλο θέμα με το δολάριο που έπεσε με τον τρόπο που το έκανε είναι ότι διεσώθη το πετρέλαιο, το οποίο ήταν πολύ χρήσιμο για μεγάλα κομμάτια της οικονομίας που εξαρτώνται από αυτό.
Δημιουργούσε μία τεράστια πίεση.
Αυτό το άγχος έχει πλέον εξαφανιστεί», είπε.
«Θα ήθελα πολύ να δω τα επιτόκια λίγο υψηλότερα, ως σημάδι μίας υγιούς οικονομίας, αλλά νομίζω ότι το δολάριο δεν αποτελεί καθόλου ανησυχία σήμερα, σε αντίθεση με πριν από 10 εβδομάδες, όταν ήταν πολύ ισχυρότερο», είπε ο Golub.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης