Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Η οικονομία των ΗΠΑ έχει περάσει ήδη σε ύφεση - Η «ανάκαμψη» τελείωσε

Phoenix Capital: Η οικονομία των ΗΠΑ έχει περάσει ήδη σε ύφεση - Η «ανάκαμψη» τελείωσε
Τα στοιχεία από τις πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ δείχνουν τις άσχημες εξελίξεις στην αμερικανική οικονομία
Η «ανάκαμψη» της οικονομίας τελείωσε, τουλάχιστον όσον αφορά τις πωλήσεις λιανικής, επισημαίνει στην τελευταία της έκθεση η εταιρεία επενδυτικών μελετών Phoenix Capital.
Το ETF λιανικής (XRT) έχει διασπάσει καθοδικά τη γραμμή τάσης της bull market η οποία χρονολογείται από τον πυθμένα του 2009.



Ακόμα σημαντικότερο από αυτό είναι το γεγονός ότι το XRT όχι μόνο διέσπασε τη γραμμή τάσης, αλλά από τη στιγμή που αυτό συνέβη απέτυχε να ανακτήσει κρίσιμα επίπεδα στήριξης.
Αντ' αυτού, ο δείκτης πλησίασε σε απόσταση αναπνοής («φίλησε») τα προηγούμενα επίπεδα στήριξης, προτού ξανακυλήσει χαμηλότερα.



Αυτό δείχνει ότι αυτό που ήταν πριν επίπεδο στήριξης αποτελεί πλέον επίπεδο αντίστασης.
Η τάση έχει σπάσει τελείως και βρισκόμαστε τώρα σε μια περίοδο σταθεροποίησης, στην καλύτερη περίπτωση, ή σε μία πτωτική πορεία, στο χειρότερο σενάριο.
Αυτό έρχεται σε μια στιγμή που οι μεγάλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, όπως οι Kohl's, Nordstrom και Macy's καταγράφουν μία κατάρρευση για τις πωλήσεις στα καταστήματά τους, που κυμαίνεται από 3,9% έως 8,2%.
Η Wal-Mart, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικών πωλήσεων στον κόσμο, μόλις κατέγραψε την πρώτη χρονιά μείωσης των πωλήσεών της.
Η «ανάκαμψη» τελείωσε.
Η οικονομία των ΗΠΑ οδεύει προς την ύφεση, εάν δεν βρίσκεται ήδη σε αυτή.
Και οι μετοχές είναι έτοιμες για ένα Κραχ που θα κινείται τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα με εκείνο που χτύπησε τις αγορές το 2008.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης