Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος (ΣΥΡΙΖΑ): Διαψευστήκαμε πράγματι σε πολλές από τις δεσμεύσεις μας – Ο λαός ενέκρινε τη συμφωνία

Φάμελλος (ΣΥΡΙΖΑ): Διαψευστήκαμε πράγματι σε πολλές από τις δεσμεύσεις μας – Ο λαός ενέκρινε τη συμφωνία
Είναι τα τελευταία δημοσιονομικά μέτρα που παίρνουμε είπε ο κ.Φάμελλος αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο
Στην παραδοχή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση διαψεύστηκαν σε πολλές από τις δεσμεύσεις που είχε δώσει πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλος.
«Πράγματι διαψευστήκαμε σε πολλές από τις δηλώσεις και δεσμεύσεις του Ιανουαρίου διότι η διαπραγμάτευση και το ύψος της χρεοκοπίας και ο εκβιασμός από την Ευρωζώνη ήταν τέτοια που μας οδήγησαν σε μια συμφωνία την οποία κάναμε τον Ιούλιο, τον Αύγουστο στη Βουλή την εγκρίναμε και τον Σεπτέμβριο την ενέκριναν οι Έλληνες.
Άρα θα μας κρίνετε με βάση και την παραδοχή που κάναμε τον Σεπτέμβριο στον ελληνικό λαό.
Από κει και πέρα όμως θέλω να σας πω ότι πράγματι πολλά στοιχεία των μνημονίων και πολλά στοιχεία της δημόσιας περιουσίας, περισσότερα από τα μισά, τα σώσαμε και αυτό ολοκληρώνεται στην πρώτη αξιολόγηση», τόνισε ο κ.Φάμελλος
«Αυτό θέλουν οι Έλληνες πολίτες, να κλείσουμε την περίοδο των δημοσιονομικών και η δέσμευση της κυβέρνησης είναι ότι αυτά είναι τα μόνα και τελευταία μέτρα δημοσιονομικά τα οποία παίρνουμε.
Συμφωνώ ότι είναι δύσκολα» είπε ο κ.Φάμελλος, ο οποίος στην επισήμανση ότι όλες οι κυβερνήσεις δίνουν παρόμοια με τη δική του διαβεβαίωση τα τελευταία έξι χρόνια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «έχουμε όμως κάτι διαφορετικό, έχουμε ένα διαφορετικό δείγμα».
«Όλοι έλεγαν ότι θα πετύχουν κάποιους ρυθμούς, αλλά πρώτη φορά η χώρα μας το 2015, επιβεβαιωμένο και από τη Eurostat, υπερέβη τον εαυτό της και έχει πλέον 1,7 δισ. πλεόνασμα» τόνισε ο κ.Φάμελλος.
Ερωτηθείς για το ΕΚΑΣ και για το αν δεν θα πρέπει να ισχύσει το μέτρο, ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι εισάγεται μία «ρύθμιση που αντιστοιχεί στο λεγόμενο κοινωνικό εισόδημα και γίνεται πιλοτικά σε 30 δήμους και υπάρχει και η ανακοίνωση της κυβέρνησης που λέει ότι από τα πλεονάσματα, το 1/3  θα επιστρέφεται στην κοινωνική πολιτική».
Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ, ο κ.Φάμελλος επέμεινε ότι η κυβέρνηση μιλά για την «εισαγωγή του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας» και χαρακτήρισε το μέτρο «κοινωνικά δίκαιο» εφόσον όπως είπε, «δεν μπορέσαμε να μειώσουμε συνολικά τον ΕΝΦΙΑ, τα 2,65 δις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης