Τελευταία Νέα
Διεθνή

Praet (EKT): Τα επιτόκια παραμένουν στην εργαλειοθήκη της ΕΚΤ – Δεν είναι ώρα για επιπλέον ποσοτική χαλάρωση

Praet (EKT): Τα επιτόκια παραμένουν στην εργαλειοθήκη της ΕΚΤ – Δεν είναι ώρα για επιπλέον ποσοτική χαλάρωση
Η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να δράσει, αν αυτό καταστεί αναγκαίο, τόνισε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ
Τα επιτόκια παραμένουν στην εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας, τόνισε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της, Peter Praet, προσθέτοντας ότι η τράπεζα είναι έτοιμη να δράσει, αν αυτό καταστεί αναγκαίο.
Σε συνέντευξή του στην πορτογαλική εφημερίδα «Publico», ο Peter Praet ωστόσο τόνισε ότι τώρα δεν είναι ώρα για επιπλέον μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης.
«Τα επιτόκια παραμένουν στην εργαλειοθήκη», ανέφερε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι «υπάρχουν διαφορετικά εργαλεία, περιλαμβανομένης της αγοράς assets, όμως δεν ανοίγεις την πόρτα αν δεν έχει εφαρμόσει μέρος του προγράμματός σου».
Το σημαντικό μήνυμα, τόνισε, είναι ότι δεν έχουμε αισθανθεί έλλειψη εργαλείων δράσης, ενώ αναφερόμενος στο αποκαλούμενο «helicopter money», ήτοι την εκτύπωση χρήματος, υπογράμμισε ότι αν υπάρχει αυτό, είναι στο βάθος της εργαλειοθήκης της ΕΚΤ, προσθέτοντας ότι «δεν συζητάμε κάτι τέτοιο».
Όσον αφορά τους κινδύνους αποπληθωρισμού, ο Peter Praet σημείωσε ότι οι πολιτικές της ΕΚΤ έχουν αποτρέψει τις αποπληθωριστικές καταστάσεις.
Ωστόσο, σημείωσε, ότι η ζώνη του ευρώ παραμένει εκτεθειμένη σε κινδύνους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης