Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lloyds Bank: Στάση αναμονής από την ΕΚΤ για να δράσει πλήρως η εφαρμοζόμενη πολιτική της - Αισιόδοξος ο Draghi

Lloyds Bank: Στάση αναμονής από την ΕΚΤ για να δράσει πλήρως η εφαρμοζόμενη πολιτική της - Αισιόδοξος ο Draghi
Η ΕΚΤ θα παρακολουθεί στενά τα αποτελέσματα των μέτρων της, προτού αποφασίσει οποιαδήποτε μεταβολή στην ακολουθούμενη πολιτική της
Στάση αναμονής για να επιτρέψει στην νομισματική της πολιτική να δράσει πλήρως, τήρησε σήμερα Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αποφασίζοντας να διατηρήσει αμετάβλητα τόσο τα παρεμβατικά της επιτόκια, όσο και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει.
Αυτό εκτιμούν αναλυτές της βρετανικής τραπέζης Lloyds Bank, οι οποίοι διέκριναν αισιοδοξία στις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Mario Draghi, μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Διακυβέρνησης της κεντρικής τραπέζης του ευρώ.
Η Lloyds είχε προβλέψει, ότι η ΕΚΤ αυτή τη φορά θα εστιάσει στην πλήρη εφαρμογή του συνόλου των μέτρων νομισματικής πολιτικής που έχει αποφασίσει από προηγούμενες συνεδριάσεις της.
Σύμφωνα με την τράπεζα, η ΕΚΤ θα παρακολουθεί στενά τα αποτελέσματα των μέτρων της, προτού αποφασίσει οποιαδήποτε μεταβολή στην ακολουθούμενη πολιτική της.
Η Lloyds στάθηκε ιδιαίτερα στην επισήμανση του Draghi, ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης - που προβλέπει τη μηνιαία αγορά ομολόγων αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ - θα μπορούσε να επεκταθεί χρονικά και μετά τον Μάρτιο 2017, που ολοκληρώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης