Τελευταία Νέα
Διεθνή

ING: Ιδιαίτερα πιθανή η λήψη συμπληρωματικών μέτρων από την ΕΚΤ για την τόνωση πληθωρισμού και ανάπτυξης

ING: Ιδιαίτερα πιθανή η λήψη συμπληρωματικών μέτρων από την ΕΚΤ για την τόνωση πληθωρισμού και ανάπτυξης
Επιφυλακτική η στάση της ΕΚΤ απέναντι στους κινδύνους που αντιμετωπίζει η προοπτική του πληθωρισμού και της ανάπτυξης στην ευρωζώνη
Στην ασφάλεια της διατήρησης της διαθεσιμότητας όλων των πιθανών επιλογών της, προσέφυγε σήμερα Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), διαλέγοντας να αφήσει αμετάβλητα τόσο τα παρεμβατικά επιτόκια του ευρώ, όσο και το πρόγραμμα ποσοτικής της χαλάρωσης εν όψει ενδεχομένως κρίσιμων αποφάσεων στις επόμενες εβδομάδες από την Federal Reserve (επιτόκια δολαρίου ΗΠΑ) και τη Βρετανία (δημοψήφισμα παραμονής στην Ε.Ε.).
Αυτό επισημαίνει η ολλανδική τράπεζα ING, σύμφωνα με την οποία σήμερα η ΕΚΤ μετρίασε την αισιδοξία περί επιτυχίας των μέτρων της, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης συμπληρωματικών μέτρων στο μέλλον.
Σύμφωνα με την ING, η ΕΚΤ διάλεξε να αφήσει αμετάβλητη την νομισματική της πολιτική, υιοθετώντας μια επιφυλακτική στάση απέναντι στους κινδύνους που αντιμετωπίζει η προοπτική του πληθωρισμού και της ανάπτυξης στην ευρωζώνη, περιορίζοντας την αισιοδοξία.
Η ΕΚΤ παρουσιάζεται εξαιρετικά επιφυλακτική αναφορικά με την μακρο-οικονομική προοπτική στην ευρωζώνη, με την ταχεία ανάκαμψη της ευρωζώνης στο πρώτο τρίμηνο του 2016 να εκλαμβάνεται ως μια ευπρόσδεκτη έκπληξη που δεν θεωρείται δεδομένο πως θα έχει διάρκεια.
Για την ING, είναι ιδιαίτερα πιθανό η ΕΚΤ σταδιακά να προσφύγει σε επιπλέον νομισματικά μέτρα, αντί να ξεκινήσει νωρίτερα την αναδίπλωση της επεκτατικής της πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης