Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Πρώτο το Λαικό κόμμα του Rajoy με 31%, ακολουθούν οι Podemos με 25,6% δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Ισπανία: Πρώτο το Λαικό κόμμα του Rajoy με 31%, ακολουθούν οι Podemos με 25,6% δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Παρα την ανεργία και την οικονομική κρίση οι Ισπανοί διατηρούν την προτίμηση τους στον απερχόμενο πρωθυπουργό
Αν και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και η παρατεταμένη οικονομική κρίση στην Ισπανία έχουν ψαλιδίσει σημαντικά τη δύναμη του απερχόμενου πρωθυπουργού Mariano Rajoy οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν να προηγείται λίγες ημέρες πριν από τις νέες βουλευτικές εκλογές.
Δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν για λογαριασμό των εφημερίδων El Pais, El Mundo και El Espanol, δείχνουν το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) του Rajoy να προηγείται με ποσοστά του να κυμαίνονται μεταξύ 27,7% και 31% στην πρόθεση ψήφου ελαφρά ενισχυμένο από το 28,7% που είχε συγκεντρώσει στις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου του 2015.
Στη δεύτερη θέση είναι οι Podemos και οι σύμμαχοί τους Ενωμένη Αριστερά (Izquierda Unida) που ενδέχεται να συγκεντρώσουν υψηλότερα ποσοστά από τους Σοσιαλιστές και να αναδειχθούν πρώτο κόμμα της αντιπολίτευσης, μια σημαντική νίκη για το κίνημα του Pablo Iglesias.
Οι δημοσκοπήσεις εκτιμούν ότι θα συγκεντρώσουν ποσοστά μεταξύ 23,7% και 25,6%.
Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) θα βρεθεί στην τρίτη θέση από τη δεύτερη που ήταν στις εκλογές του Δεκεμβρίου με τα ποσοστά του να κυμαίνονται μεταξύ 20,2% και 21,6% στην πρόθεση ψήφου, από 22% που είχε τον Δεκέμβριο.
Την τέταρτη θέση, αν και έχει αυξήσει τα ποσοστά του είναι το κεντρώο Ciudadanos με 14% έως 16,6% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 13,9% που είχε συγκεντρώσει τον Δεκέμβριο του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης