Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Farage (UKIP): Η αποσύνθεση της ΕΕ θα ξεκινήσει από τη Βρετανία και την Ιταλία

Farage (UKIP): Η αποσύνθεση της ΕΕ θα ξεκινήσει από τη Βρετανία και την Ιταλία
Στις 19 Ιουνίου το κίνημα Πέντε Αστέρων εκλέγει δήμαρχο της Ρώμης και αλλάζει την Ιταλία, στις 23 Ιουνίου το Brexit αλλάζει την Ευρώπη
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αρχίσει να αποσυντίθεται αφού οι Ιταλοί επιλέξουν την υποψήφια του κινήματος "Πέντε Αστέρων" για δήμαρχο της Ρώμης στις εκλογές της 19ης Ιουνίου και οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την ΕΕ τέσσερις ημέρες αργότερα, υποστήριξε σήμερα ο ηγέτης του βρετανικού, αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας (Ukip), Nigel Farage.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ο Farage είπε επίσης ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας David Cameron θα πρέπει να παραιτηθεί ακόμη και αν το "ναι" στην παραμονή της χώρας του στην ΕΕ κερδίσει με οριακή διαφορά στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
Τα γραφεία στοιχημάτων προβλέπουν ακόμη ότι οι Βρετανοί θα ταχθούν υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ ενώ οι δημοσκοπήσεις δίνουν αντικρουόμενα, αντιφατικά αποτελέσματα.
"Δεν μπορούμε να χάσουμε αυτό το δημοψήφισμα.
Θα είναι το Μπιγκ Μπανγκ της βρετανικής πολιτικής, τίποτα δεν θα παραμείνει το ίδιο" είπε ο Farage, δηλώνοντας ότι ο ίδιος θα "καταστρέψει την παλιά ΕΕ" μαζί με τον ηγέτη του κινήματος Πέντε Αστέρων, τον Beppe Grillo.
"Στις 19 Ιουνίου το κίνημα Πέντε Αστέρων εκλέγει τον δήμαρχο της πρωτεύουσας και αλλάζει την Ιταλία.
Στις 23 Ιουνίου η Βρετανία φεύγει από την ΕΕ και αλλάζει την Ευρώπη.
Θα προκαλέσουμε το φαινόμενο του ντόμινο.
Μετά από εμάς και άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης θα φύγουν, αρχής γενομένης από τη Δανία.
Η ΕΕ είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης, της αποσύνθεσης σε πολλά κομμάτια", είπε.
Τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στην Ιταλία, την περασμένη Κυριακή, κέρδισε η υποψήφια του κινήματος Πέντε Αστέρων Virginia Raggi η οποία θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο με τον υποψήφιο της κεντροαριστεράς Roberto Jacketti.

www.bankingnew.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης