Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Lloyds Bank: Στα 115 γιέν θα ενισχυθεί το δολάριο ΗΠΑ μέχρι το τέλος του 2016 - Έρχεται νέα παρέμβαση της BoJ

Lloyds Bank: Στα 115 γιέν θα ενισχυθεί το δολάριο ΗΠΑ μέχρι το τέλος του 2016 - Έρχεται νέα παρέμβαση της BoJ
Η προοπτική ανάπτυξης της Ιαπωνίας παραμένει υποτονική, ο πληθωρισμός της είναι ακόμα χαμηλός και το νόμισμά της ισχυρό
Πάνω από τα 110 γιέν θα ενισχυθεί και πάλι στις επόμενες εβδομάδες το δολάριο ΗΠΑ, καθώς η κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) αναμένεται να λάβει νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης.
Αυτό υποστηρίζουν οικονομικοί αναλυτές της βρετανικής τραπέζης Lloyds Bank, οι οποίοι επισημαίνουν την υψηλή μεταβλητότητα που κατέγραψε το συναλλαγματικό ζεύγος δολάριο-γιέν (USD/JPY) κατά τη διάρκεια του Μαΐου 2016, για να ξεπεράσει τα 111 γιέν.
Όμως, η απόφαση της ιαπωνικής κυβέρνησης να αναβάλλει τη δεύτερη αύξηση στον φόρο πωλήσεων, τα απογοητευτικά στοιχεία εξέλιξης της απασχόλησης στις ΗΠΑ και οι συνεπαγόμενες εκκλήσεις αξιωματούχων της Fed για ανάγκη καθυστέρησης της επόμενης αύξησης στα επιτόκια του δολαρίου ΗΠΑ, ενίχυσαν για μια ακόμα φορά το ιαπωνικό νόμισμα κοντά στα 105 γιέν ανά δολάριο.
Παρά ταύτα, η προοπτική ανάπτυξης της Ιαπωνίας παραμένει υποτονική, με τις παραγγελίες μηχανημάτων να είναι σημαντικά κατώτερες των αναμενόμενων και τον πληθωρισμό να παραμένει χαμηλός.
Γι' αυτό - πάντα σύμφωνα με τη Lloyds - η BoJ θα αναγκαστεί να λάβει νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης στις επόμενες εβδομάδες, γεγονός που θα ενισχύσει το δολάριο μέχρι τα 110 γιέν, για να ανέλθει μέχρι τα 115 γιέν έως το τέλος του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης