Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηχηρή προειδοποίηση Ρωσίας στο ΝΑΤΟ: Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε την ασφάλειά μας

Ηχηρή προειδοποίηση Ρωσίας στο ΝΑΤΟ: Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε την ασφάλειά μας
Το υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις αλλαγές στις τοποθεσίες των ξένων ενόπλων δυνάμεων
Η Ρωσία είναι έτοιμη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει και διασφαλίσει την ασφάλειά της, αν το ΝΑΤΟ στείλει τέσσερα νέα τάγματα στην Ανατολική Ευρώπη [όπως προανήγγειλε ο J. Stoltenberg].
Σε αυτή την προειδοποίηση προχώρησε σήμερα, Τρίτη 14 Ιουνίου, ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Vladimir Putin, Dmitry Peskov.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «το υπουργείο Αμύνης και οι υπόλοιποι αρμόδιοι θεσμοί είναι φυσικό να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις αλλαγές στις τοποθεσίες των ξένων ενόπλων δυνάμεων κοντά στα σύνορά μας.
Αναλύουν όλες αυτές τις κινήσεις και αλλαγές στα αγήματα και -σίγουρα- λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να επιτελούν τις λειτουργίες τους, όπως είναι το να προστατεύουν τα συμφέροντα της Ρωσίας και την ασφάλεια της χώρας».

Χθες, Δευτέρα 13 Ιουνίου, το BankingNews.gr έγραφε:

Ψυχροπολεμικό κλίμα στη Βαλτική – Το ΝΑΤΟ ενισχύει τη στρατιωτική του παρουσία
Με ενίσχυση των στρατευμάτων του στη Βαλτική θα απαντήσει το ΝΑΤΟ στις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με όσα διαμήνυσε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Jens Stoltenberg.
Ειδικότερα, ο κ. Stoltenberg προανήγγελλε την αποστολή επιπλέον ταγμάτων σε Λιθουανία, Εσθονία, Λετονία και Πολωνία, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.
«Συμφωνούμε να αναπτύξουμε, εκ περιτροπής, τέσσερα πολυεθνή ισχυρά τάγματα στις Βαλτικές χώρες και στην Πολωνία.
Αυτό θα στείλει σαφές μήνυμα ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να υποστηρίξει όλους τους συμμάχους.
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση για πόσο καιρό θα έχουμε τα τέσσερα τάγματα στις χώρες της Βαλτικής και στην Πολωνία», υποστήριξε.
«Το ΝΑΤΟ θα στηρίξει τις χώρες που έχουν κοινά σύνορα με τη Ρωσία, ακόμα και αν χρειαστεί τριπλασιασμός των δυνάμεων του στις περιοχές αυτές», πρόσθεσε ο Γ.Γ. της Ατλαντικής Συμμαχίας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης