Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θα παραταθεί και πέραν του Μαρτίου 2017

Danske Bank: Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θα παραταθεί και πέραν του Μαρτίου 2017
Οι επενδύσεις στην ευρωζώνη πρόκειται να επιταχυνθούν στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, μετά και από τη διεξαγωγή του βρετανικού δημοψηφίσματος
Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης (ΕΚΤ) που λήγει τον Μάρτιο του 2017 θα παραταθεί, όπως εκτιμά η Danske Bank, σύμφωνα με την οποία η συνεχιζόμενη βελτίωση στην απασχόληση της ευρωζώνης θα στηρίξει την ιδιωτική κατανάλωση.
Οι επενδύσεις στην ευρωζώνη πρόκειται να επιταχυνθούν στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, μετά και από τη διεξαγωγή του βρετανικού δημοψηφίσματος - στο οποίο η Danske αναμένει το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει στην Ε.Ε. - λόγω της λήξης της αβεβαιότητας, του φθηνού χρήματος και της αυξημένης εσωτερικής και εξωτερικής ζήτησης.
Στους ερχόμενους μήνες, η δανέζικη τράπεζα αναμένει την επιτάχυνση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη λόγω της ανόδου των τιμών του πετρελαίου, γεγονός που όμως δεν επιτρέπει στην ΕΚΤ εφησυχασμό για την άνοδο των τιμών.
Υπό την δεδομένη πολιτική της ΕΚΤ, η Danske θεωρεί, ότι οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων ενδέχεται να υποχωρήσουν ακόμα και μέχρι το επίπεδο των ιαπωνικών και ελβετικών ομολόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης