Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε πρόωρες εκλογές το Σεπτέμβριο οδηγείται η Κροατία μετά το πολιτικό αδιέξοδο - Αβέβαιο το πολιτικό της μέλλον

Σε πρόωρες εκλογές το Σεπτέμβριο οδηγείται η Κροατία μετά το πολιτικό αδιέξοδο - Αβέβαιο το πολιτικό της μέλλον
Οι πρόωρες εκλογές μπορεί να μην επιλύσουν το πολιτικό αδιέξοδο που έχει εμποδίσει την Κροατία να αποκτήσει μια σταθερή κυβέρνηση 
Υπέρ της διάλυσης του κοινοβουλίου, ανοίγοντας τον δρόμο για πρόωρες εκλογές ψήφισαν οι κροάτες βουλευτές μετά την κατάρρευση την περασμένη εβδομάδα, της κυβέρνησης συνεργασίας.
Οι εκλογές πιθανότατα θα διεξαχθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς, σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας πρέπει να πραγματοποιηθούν εντός 30-60 ημερών από τη διάλυση του κοινοβουλίου η οποία ορίστηκε για τις 15 Ιουλίου.
Η πρόεδρος Kolinda Grabar-Kitarović, η οποία θα επιλέξει την ημερομηνία των εκλογών, δήλωσε πως θα λάβει υπόψη το γεγονός ότι τα περισσότερα κόμματα υποστηρίζουν πως η ψηφοφορία πρέπει να διεξαχθεί μετά τις θερινές διακοπές.
Αναλυτές λένε πως οι πρόωρες εκλογές μπορεί να μην επιλύσουν το πολιτικό αδιέξοδο που έχει εμποδίσει την Κροατία να αποκτήσει μια σταθερή κυβέρνηση ικανή να φέρει σε πέρας τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να διορθωθούν τα δημόσια οικονομικά της και να βελτιωθεί το επενδυτικό κλίμα.
Ούτε το κύριο συντηρητικό κόμμα, το HDZ -που υπέβαλε την προηγούμενη εβδομάδα την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης- ούτε το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, οι Σοσιαλδημοκράτες, είναι πιθανό να κερδίσουν την απόλυτη πλειοψηφία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης