Τελευταία Νέα
Διεθνή

Independent: «Αρουραίοι» που εγκαταλείπουν ένα πλοίο που βυθίζεται οι Cameron, Johnson και Farage

Independent: «Αρουραίοι» που εγκαταλείπουν ένα πλοίο που βυθίζεται οι Cameron, Johnson και Farage
«Οι ήρωες του Brexit χθες είναι οι λυπημένοι ήρωες του σήμερα», ανέφερε ο Juncker σε μια συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο
Ως «αρουραίοι» που εγκαταλείπουν ένα πλοίο που βυθίζεται περιγράφονται στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης οι David Cameron, Boris Johnson και Nigel Farage, σύμφωνα με τον Independent, άρθρο του οποίου ασκεί δριμύτατη κριτική στους χειρισμούς των τριών ανδρών με το βρετανικό δημοψήφισμα.
"Κολακευτικά" λόγια για τους τρεις βρετανούς πολιτικούς ήρθαν και από τον Jean-Claude Junker, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που κατηγόρησε τον πρώην δήμαρχο του Λονδίνου, Johnson, και τον επικεφαλής του UKIP, Farage, ότι διάλεξαν τη φυγή όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν.
"Οι ήρωες του Brexit χθες είναι οι λυπημένοι ήρωες του σήμερα," ανέφερε ο Juncker σε μια συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Ο Guy Verhofstadt, ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου ο οποίος ηγείται τώρα της συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, ανέφερε την ημέρα μετά την παραίτηση Farage ότι "δεν θα μπορούσε ενδεχομένως να επιτύχει περισσότερα" .
"Αυτοί που συνέβαλαν στη σημερινή κατάσταση του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν παραιτηθεί.
Είναι σαν να ήταν retro-εθνικιστές, δεν είναι πατριώτες", πρόσθεσε.
"Πατριώτες δεν παραιτούνται όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα.
Ο κ Johnson ήταν από καιρό το φαβορί για να διαδεχθεί τον κ Cameron, ο οποίος παραιτήθηκε μετά την ήττα στο δημοψήφισμα της ΕΕ.
Ωστόσο οι πρωθυπουργικές φιλοδοξίες του είχαν να αντιμετωπίσουν ένα μοιραίο χτύπημα από τον πρώην σύμμαχό του Michael Gove.
Η κριτική έρχεται και από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της ΕΕ, Donald Tusk ο οποίος ανέφερε ότι ελπίζουμε να έχουμε το Ηνωμένο Βασίλειο ως στενό εταίρο στο μέλλον, αλλά επανέλαβε ότι η Βρετανία θα είναι υποχρεωμένη να αποδεχθεί και τις τέσσερις ελευθερίες της ΕΕ αν θέλει την πρόσβαση στην ενιαία αγορά.
"Εμείς δεν θα πουλήσουμε τις ελευθερίες μας και δεν θα υπάρχει ενιαία αγορά à la carte", δήλωσε στους ευρωβουλευτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης