Τελευταία Νέα
Διεθνή

Linde (ΕΚΤ): Τον Σεπτέμβριο 2016 οι πρώτες αναθεωρήσεις οικονομικών προβλέψεων της ΕΚΤ μετά την ψήφο Brexit

Linde (ΕΚΤ): Τον Σεπτέμβριο 2016 οι πρώτες αναθεωρήσεις οικονομικών προβλέψεων της ΕΚΤ μετά την ψήφο Brexit
Ο στόχος τόνωσης και διατήρησης του πληθωρισμού στην ευρωζώνη περί το 2% συνεχίζει να αποτελεί τον κύριο στόχο που υπηρετεί η ΕΚΤ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν πρόκειται να αναθεωρήσει τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη πριν τον Σεπτέμβριο του 2016, παρά την ψήφο των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. (Brexit) στο μοιραίο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016.
Αυτό δήλωσε την Τρίτη 12/7 ο κεντρικός τραπεζίτης της Ισπανίας, Luis Maria Linde, ο οποίος παράλληλα αποτελεί και μέλος του ισχυρού Συμβουλίου Διακυβέρνησης της ΕΚΤ.
Μιλώντας από τη Σαραγόσα, ο Linde ανέφερε, ότι ο στόχος τόνωσης και διατήρησης του πληθωρισμού στην ευρωζώνη περί το 2% συνεχίζει να αποτελεί τον κύριο στόχο που υπηρετεί η ΕΚΤ.
Κατά τη γνώμη του, το διευρυμένο πρόγραμμα νομισματικής και ποσοτικής χαλάρωσης που ακολουθεί η κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης αποδεικνύεται αποτελεσματικό.
Ειδικά για το Brexit, ο Ισπανός κεντρικός τραπεζίτης ανέφερε πως οι συνέπειές του είναι δύσκολο να αποτιμηθούν, ενώ τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να αποφευχθεί η μεταβλητότητα γύρω από το σημαντικό αυτό γεγονός.
Υπό τις αβέβαιες συνθήκες, η ΕΚΤ προτιμά να αφήσει περισσότερο χρόνο να κυλήσει, προτού προβεί σε αναθεωρήσεις οικονομικών της προβλέψεων για την ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης