Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Η μεγάλη ποσοτική χαλάρωση της BoE πιέζει την ΕΚΤ να αντιδράσει νομισματικά στο Brexit

CNBC: Η μεγάλη ποσοτική χαλάρωση της BoE πιέζει την ΕΚΤ να αντιδράσει νομισματικά στο Brexit
Η επόμενη σύνοδος του Συμβουλίου Διακυβέρνησης της ΕΚΤ για τη νομισματική της πολιτική έχει προγραμματιστεί για τις 8 Σεπτεμβρίου 2016
Η μεγαλύτερη της αναμενόμενης συνολική ποσοτική χαλάρωση σχεδόν 170 δισ. στερλίνων (περίπου 200 δισ. ευρώ) την οποία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) αυξάνει την πίεση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να επεκτείνει το δικό της πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Αυτό επισημαίνει το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC την Τρίτη 9 Αυγούστου 2016, σύμφωνα με το οποίο η νομισματική αντίδραση της BoE στην ιστορική απόφαση των Βρετανών στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 να εγκαταλείψει η χώρα τους την Ε.Ε. (Brexit), απαιτεί πλέον μία αντίδραση και από την πλευρά της ΕΚΤ, ως αντιστάθμισμα στην αρνητική επίδραση του Brexit στην οικονομία της ευρωζώνης.
Επισημαίνεται, ότι η επόμενη σύνοδος του Συμβουλίου Διακυβέρνησης της ΕΚΤ για τη νομισματική της πολιτική έχει προγραμματιστεί για τις 8 Σεπτεμβρίου 2016.
Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015 και σήμερα πλέον ανέρχεται σε 80 δισ. ευρώ μηνιαίως (αγορές κρατικών και εταιρικών ομολόγων), ενώ η διάρκειά του εκτείνεται τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο του 2017.
Όπως επισημαίνουν οικονομικοί αναλυτές στο CNBC, η ΕΚΤ θα μπορούσε να χαλαρώσει τους αυστηρούς κανόνες που έχει επιβάλλει στον εαυτό της αναφορικά με την ποιότητα των ομολόγων που αγοράζει, ούτως ώστε να καταφέρει να αυξήσει το πρόγραμμα ποσοτικής της χαλάρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης