Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κυβέρνηση παρακολουθεί προσεκτικά την τουρκική στάση και τα δημοσιεύματα για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

Η κυβέρνηση παρακολουθεί προσεκτικά την τουρκική στάση και τα δημοσιεύματα για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς
Την κυβέρνηση προβληματίζουν και οι πληροφορίες για τους δύο στρατιωτικούς ακολούθους στην τουρκική πρεσβεία της Αθήνας, που φέρονται να έχουν εξαφανιστεί
Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθεί η κυβέρνηση τις κινήσεις της Άγκυρας, αλλά και τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, αναφορικά με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που κρατούνται στην Ελλάδα από την επομένη του αποτυχημένου τουρκικού πραξικοπήματος, οι οποίοι αυτομόλησαν στην Ελλάδα με τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο.
Από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση, πως η υπόθεση των οκτώ Τούρκων - που φέρονται να συμμετείχαν στο πραξικόπημα - θα κριθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία θα λειτουργήσει ανεξάρτητα και στη βάση όσων προβλέπει το διεθνές και το ευρωπαϊκό Δίκαιο.
Την ίδια ώρα, φτάνουν μηνύματα στην κυβέρνηση - κυρίως μέσω δημοσιευμάτων του τουρκικού Τύπου - πως μέσα στα επόμενα 24ωρα η Άγκυρα θα ζητήσει και επισήμως την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, που έχουν αιτηθεί άσυλου στην Ελλάδα.
Μάλιστα, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν πέρασε απαρατήρητο, πως με βάση τα δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα, οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί - εκτός των άλλων - κατηγορούνται και για απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου, Tayyip Erdogan.
Οι πληροφορίες για τους δύο στρατιωτικούς ακολούθους στην τουρκική πρεσβεία της Αθήνας, που φέρονται να έχουν εξαφανιστεί, προβληματίζουν και αυτές την κυβέρνηση.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν, πως η ελληνική πλευρά δεν έχει καμία απολύτως ανάμειξη, ούτε γνωρίζει κάτι για το πού βρίσκονται οι δύο στρατιωτικοί ακόλουθοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης