Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αύξηση στις εκδόσεις εταιρικών ομολόγων σε στερλίνα προκάλεσε η νομισματική χαλάρωση της BoE

Αύξηση στις εκδόσεις εταιρικών ομολόγων σε στερλίνα προκάλεσε η νομισματική χαλάρωση της BoE
Μετά την ανακοίνωση των μέτρων της BoE οι αποδόσεις των εταιρικών ομολόγων σε στερλίνα έχουν κατακρημνιστεί στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 2,06%
Την αύξηση των εκδόσεων εταιρικών ομολόγων στο Ηνωμένο Βασίλειο σε ρήτρα βρετανικής στερλίνας προκάλεσαν οι αποφάσεις της κεντρικής Τραπέζης Αγγλίας (BoE) της 4ης Αυγούστου 2016 για νομισματική χαλάρωση, μετά τις αρνητικές οικονομικές συνέπειες της απόφασης των Βρετανών για Brexit.
Όπως γράφουν οι βρετανικοί Financial Times, στις σχεδόν δύο εβδομάδες που πέρασαν από την ανακοίνωση των μέτρων της BoE καταγράφηκε η μεγαλύτερη αξία έκδοσης εταιρικών ομολόγων σε στερλίνα κατά τη διάρκεια δύο εβδομάδων, την τελευταία τριετία.
Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα εκδόθηκαν εταιρικά ομόλογα 1,65 δισ. στερλίνων (περίπου 1,90 δισ. ευρώ) - μεταξύ άλλων από την BP, την BMW και άλλες μεγάλες εταιρείες - ενώ την προηγούμενη αυτής, εκδόθηκαν εταιρικά ομόλογα αξίας 1,78 δισ. ευρώ (περίπου 2,05 δισ. ευρώ).
Στις δύο αυτές εβδομάδες η αξία των εταιρικών ομολόγων που εκδόθηκαν σε στερλίνες στη Βρετανία αντιστοιχεί στην αξία των ομολόγων που είχε καταγραφεί συνολικά στις προηγούμενες 14 εβδομάδες.
Στο επτάμηνο του 2016 η αξία των νέων εταιρικών ομολόγων σε στερλίνες αντιστοιχούσε στο 51% της αντίστοιχης αξίας του 2015, ενώ πλέον αντιστοιχεί στο 78% αυτής.
Μετά την ανακοίνωση των μέτρων της BoE - που περιλαμβάνουν και αγορά εταιρικών ομολόγων ως μέρος της ποσοτικής χαλάρωσης - οι αποδόσεις των εταιρικών ομολόγων σε στερλίνα έχουν κατακρημνιστεί στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 2,06%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης